Na Krku danas 14 novozaraženih, u samoizolaciji su grupe vrtićaraca

Kako ističe načelnik Stožera civilne zaštite Krk Čedomir Miler, u ovom se trenutku ne razmatra uvođenje dodatnih mjera za grad Krk, budući da je situacija i dalje stabilna.

U PGŽ-u je danas 198 novozaraženih osoba, od kojih je 14 novozaraženih na otoku Krku. Novi slučajevi zabilježeni su u gradu Krku, Malinskoj, Omišlju i Puntu.

Porast broja novozaraženih potvrđuje predviđanja krčkih čelnika, koji su već prošloga tjedna, s prvim blagim porastom broja zaraženih, donijeli preventivne mjere zatvaranja sportskih dvorana i prostorija udruga u Baški i Malinskoj. Među zaraženim osobama u posljednjih nekoliko dana su i tri odgajateljice iz Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk, zbog čega su i neke od grupa u samoizolaciji, potvrdio nam je načelnik Stožera civilne zaštite Krk Čedomir Miler. Kako ističe, u ovom se trenutku ne razmatra uvođenje dodatnih mjera za grad Krk, budući da je situacija i dalje stabilna.

Na području cijele županije u posljednja 24 sata ozdravilo je 47 osoba te je sada ukupno 1552 aktivnih slučajeva COViD -19 bolesti. 662 osobe su testirane. Udio starijih u ukupnom broju zaraženih je stabilan i danas iznosi 16% što znači da niti danas nema značajnijeg porasta udjela zaraženih među starijom populacijom.To je stoga što je danas samo jedan novozaraženi korisnik iz doma za starije osobe u Voloskom, poručuje ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović. Do sada je, kako je rekao, testirano preko dvije trećine korisnika toga doma. Ukupno je danas 38 osoba iz domova za starije i nemoćne što je samo jedan više od jučerašnjeg broja.

error: Content is protected !!