Koronavirus do daljnjega zatvorio dvoranu u Malinskoj, u Baški niz novih mjera

“Ono što je dobro jest činjenica da je riječ o radnom stanovništvu, ljudima srednjih godina koji imaju samo blaži oblik bolesti.”

Sportska dvorana u Malinskoj do daljnjega zatvara svoja vrata za sve sportaše i rekreativce, a strože mjere zbog koronavirusa uvela je i Općina Baška.

“Općina Malinska – Dubašnica obavještava žitelje da je zbog novonastale situacije s pandemijom Koronavirusa (COVID-19) , a  s ciljem daljnjeg suzbijanja širenja pandemije,  sportska dvorana u Bogovićima zatvorena za korisnike do daljnjega”, stoji na službenim stranicama Općine Malinska.

Kako nam je rekao načelnik Stožera civilne zaštite Općine Baška Bruno Seršić, na današnji dan do 15 sati na području Baške su zabilježena 3 oboljela od Covida-19 te su odmah uvedene preventivne mjere kako ne bi došlo do daljnjeg širenja virusa.

“Situacija je takva da uz tri zaražene osobe imamo i još nekolicinu čije rezultate testiranja očekujemo. Ono što je dobro jest činjenica da je riječ o radnom stanovništvu, ljudima srednjih godina koji imaju samo blaži oblik bolesti. Iz preventivnih razloga, kako bi na vrijeme spriječili daljnje širenje, donijeli smo nekoliko mjera, pa je tako školska dvorana zatvorena za sve vanjske korisnike, a obustavlja se i rad udruga na području Općine Baška”, pojašanjava načelnik Stožera Općine Baška.

Konkretno, privremeno se obustavlja korištenje Doma kulture u Baški, Galerije „Zvonimir“ u Baški, prostorija ŠRD „Škrpina“ u Baški, sportskog igrališta u sklopu SC-a Zablaće u Baški, Narodnog doma u Jurandvoru, Lovačkog doma u Batomlju, Zadružnog doma u Dragi Bašćanskoj te boćarskog igrališta i prostorija Boćarskog kluba „Jabuka“ u Dragi Bašćanskoj. Osim toga, do daljnjega se ograničava i rad sa strankama u Općini Baška, a građani se pozivaju da svu komunikaciju prema Općini obavljaju putem elektroničke pošte, telefonski ili običnom poštom. U iznimnim situacijama, pisarnica će zaprimati izvornike dokumenata.

Svi kontakti Jedinstvenog upravnog odjela Općine dostupni su na poveznici a ova odluka bit će na snazi do 11. studenog, stoji na stranicama Općine Baška.

Gradsko društvo Crvenog križa Krk ujedno je obavijestilo korisnike da će zbog nepovoljne situacije s pandemijom korona virusa gerontodomaćice od 02. studenog 2020. godine prijeći na sistem rada kakav je bio u ožujku i travnju ove godine.

“Situacija na otoku zasad je dobra, mogu reći da se solidno držimo i ovo su zapravo preventivne mjere kako bi pokušali zaustaviti širenje virusa. Načelnici stožera i općina čitavog otoka su u kontaktu i po potrebi održavamo Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka”, ističe Seršić, u nadi da će već ove mjere donijeti željene rezultate, bez potrebe za daljnjim “zatvaranjima” i ograničenjima.

error: Content is protected !!