Na Krk je stigao ledeni val i udari bure preko 100 km/h. Što nas čeka sljedećih dana?

Jutros je na krčkom mostu izmjeren udar bure od 107 km/h.

Ledeni val koji posljednjih dana dominira Europom stigao je i na područje otoka Krka. Već jutros temperature su gotovo svugdje na otoku pale ispod ništice, a slično se vrijeme očekuje i sljedećih dana. Najviše temperature do kraja tjedna dosezat će tek 1 Celzijev stupanj, dok će noćne padati i do -5 Celzijevih stupnjeva.

Olujna bura će dodatno pojačati osjećaj hladnoće, koji će sljedećih noći mjestimično na otoku doseći i -15 Celzijevih stupnjeva.

Jutros je na krčkom mostu izmjeren udar bure od 107 km/h.

Zbog opasnog vremena DHMZ je izdao niz upozorenja. Zbog olujnih udara bure i niskih temperatura danas je izdan žuti stupanj upozorenja za cijelo riječko područje u koje spada i otok Krk, a slično je upozorenje izdano i za područje Kvarnera i Kvarnerića.

Crveni, najviši stupanj upozorenja upozorava pomorce na području Velebitskog kanala, gdje će puhati vrlo jaka i olujna bura.

Sutra, u subotu 13. veljače bura će dodatno pojačati, a crveno upozorenje zbog izrazito opasnih vremenskih uvjeta proširit će se na područje čitavog Kvarnera i Kvarnerića.

Noćni minusi ostat će aktualni sve do sredine sljedećeg tjedna, a temperature bi trebale osjetnije porasti tek od sljedećeg petka.

error: Content is protected !!