MS Walk ovoga svibnja na Krku: Hodajmo za one koji to ne mogu

Prošle godine se hodalo u Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku, Korčuli i drugim mjestima te su hrvatski građani  u akciji “Svaki korak se broji” u znak podrške oboljelima prehodali 10 237 797 koraka

Svake godine 30. svibnja obilježava se Svjetski dan multiple skleroze, nevidljive autoimune bolesti za koju nema lijeka, a terapija koju oboljeli uzimaju ima za cilj usporavanje bolesti i podizanje kvalitete života oboljelih. Taj se dan tradicionalno u cijelom svijetu održava kampanja MS walk u sklopu koje se potiče oboljele, ali i širu zajednicu da hodaju za sve one koji to ne mogu te na ovaj način senzibilizira javnost za bolest i probleme s kojima se oboljeli susreću.

“Želja nam je potaknuti širu javnost na akcije i podizanje kvalitete života oboljelih. U ovu akciju uključeno je u Hrvatskoj veliki broj gradova, tako se prošle godine hodalo u Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku, Korčuli i drugim mjestima te su  hrvatski građani  u akciji “Svaki korak se broji” u znak podrške oboljelima prehodali 10 237 797 koraka.   Svake godine uključuje se sve više gradova  te akcija s vremenom prerasta u javno-zdravstvenu akciju koja promovira hodanje  sa željom da brojne naše sugrađane potakne na šetnju koje ima brojne pozitivne učinke na zdravlje svih nas, a ne samo oboljelih.  Ove godine želja nam je napraviti koji korak više”, kažu organizatori akcije koja će ove godine biti održana i na Krku.

“Ovim putem najavljujemo da u suradnji s MS timom Hrvatske već drugu godinu zaredom organiziramo MS walk i u Krku.  Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u subotu 28.5. te na taj način podržite oboljele od MS-a  i učinite nešto za svoje zdravlje jer SVAKI KORAK SE BROJI”, ističu organizatori.

Više detalja o akciji bit će poznato uskoro.

error: Content is protected !!