Sprema se najveća proslava Oluje u Hrvatskoj: Krčki most će gorjeti pod 222 baklje

Tradicionalno, Oluju će obilježiti i pripadnici Armade koji će u večernjim satima 4. kolovoza na (sada „oslobođenom“) Krčkom mostu zapaliti 222 baljke, po jednu za svakog branitelja iz naše županije poginulog u Domovinskom ratu

Četvrt stoljeća od vojno-redarstvene operacije Oluja obilježit će se ovog kolovoza u Rijeci impresivnim programom. Posebnost obilježavanja 25. obljetnice akcije koja je odlučila pobjedu u Domovinskom ratu bit će i izvođenje pjesme „I u ratu i u miru ljubim te moja Hrvatska“ koju potpisuje Vladimir Mikler, a koju će izvesti zbor od 50 izvođača iz Primorsko-goranske županije. Među njima su  muška i ženska klapa Kastav, Damir Halilić Hal, Mario Battifiaca, Davor Tolja… Pjesmu će pratiti i spot koji će predstaviti ljepote Kvarnera i naglasiti poruku zajedništva, ljubavi i mira. Režirat će ga i montirati Igor Modrić te Robert Kalčić koji su se odrekli honorara za ovu prigodu, kao i svi pjevači uključeni u akciju, piše Torpedo.media.

Središnja proslava održat će se 5. kolovoza na impresivnom skupu smještenom na Gat Karoline Riječke. Trebala bi to biti i najveća proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u čitavoj zemlji. Uključivat će mimohod svih ratnih postrojbi nastalih u Primorsko-goranskoj županiji, ali i „konvoj“ brodica „Jedra Oluje“ koje će morskim putem na riječku Rivu stići iz Lovrana te iz Njivica. Finale čitavog događanja bit će veliki koncert Prljavog kazališta.

Tradicionalno, Oluju će obilježiti i pripadnici Armade koji će u večernjim satima 4. kolovoza na (sada „oslobođenom“) Krčkom mostu zapaliti 222 baklje, po jednu za svakog branitelja iz naše županije poginulog u Domovinskom ratu. Na sam dan Oluje, najavljeno je kako će se na Molo longu zapaliti 25 baklji za 25. obljetnicu ove akcije.

error: Content is protected !!