Zajedno možemo više: 35 tisuća kuna vrijedne donacije s Krka na putu su za Ukrajinu!

Prvi dio donacija je sortiran, evidentiran i na tri palete otpremljen za Ukrajinu 21.04., a donacija je vrijedna oko 35.000 kuna, ima preko 3.250 artikala i teži preko 1.400 kg/l 

Prvi plodovi akcije Zajedno možemo više na putu su za Ukrajinu. Naime u organizaciji Caritasa Biskupije Krk uoči Uskrsa na otoku Krku u 30-tak poslovnica Trgovine Krk i dva Super Konzuma prikupljale su se prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za pomoći ljudima koji u Ukrajini trpe posljedice okrutnog i razornog rata.

Prvi dio donacija je sortiran, evidentiran i na tri palete otpremljen za Ukrajinu 21.04., a donacija je vrijedna oko 35.000 kuna, ima preko 3.250 artikala i teži preko 1.400 kg/l (neto).

“Hrvatski Caritas ovime šalje 10. i 11. tegljač humanitarne pomoći za Ukrajinu, a naša je donacija samo dio uz mnoge ostale Caritase u Hrvatskoj. Preostali dio donacija akcije Zajedno možemo više se još preuzima i sortira te će također biti poslani u narednim danima. Hvala svima koji su donirali proizvode, volonterima bez kojih ne bi mogli organizirati akciju, medijima koji su nas pratili te Hrvatskom Caritasu koji brine oko organizacije prijevoza i ostaloga. Raduje nas da i mi možemo doprinijeti djelom u slanju humanitarne pomoći stradalima u Ukrajini”, ističe Robert Brozić, koordinator projekata krčkog Caritasa.

error: Content is protected !!