More 28, zrak 23 Celzijeva stupnja: More je danas na Krku toplije od zraka

Na državnoj cesti D102 na mostu Krk  zbog olujne bure u tijeku je zabrana prometa za I. skupinu vozila u oba smjera, a vozi se uz ograničenje brzine 30 km/h. Kolona je pred mostom u smjeru kopna oko 4 km

Visoke temperature posljednjih dana te nagla promjena vremena koja je već u noći s ponedjeljka na utorak donijela osvježenje rezultirali su nesvakidašnjom pojavom: more je danas na Krku osjetno toplije od zraka, i to mjestimično i za više od 5 Celzijevih stupnjeva.

Tako se temperatura mora u akvatoriju grada Krka u jutarnjim satima kretala od 26 do 28 Celzijevih stupnjeva, dok temperatura zraka prema podacima Istrameta nije prelazila 23 Celzijeva stupnja.

Slično je i u Malinskoj, gdje more mjeri 27 Celzijevih stupnjeva, a zrak tek 24 Celzijeva stupnja. Dodajmo tome i da je more na svim krčkim plažama, prema redovnim rezultatima testiranja, izvrsne kvalitete.

Tek 21 stupanj u zraku mjeri pak Baška u kojoj je palo i nešto više kiše no drugdje na otoku, uz vjetar koji osjet topline čini još nešto svježijim. Zbog jake bure područje otoka Krka te čitavog Kvarnera pod žutim je upozorenjem DHMZ-a tijekom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana.

Na državnoj cesti D102 na mostu Krk  zbog olujne bure u tijeku je zabrana prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom). Vozi se uz ograničenje brzine 30 km/h.

Kolona je pred mostom u smjeru kopna oko 4 km.

 

error: Content is protected !!