Od mora, s morem i uz more: FOTO priča kroz jedinstvena 24. Krčka jedra

Centralnu regatu tradicijskih plovila na jedra pratio je i niz drugih tematskih sadržaja

Foto: Borut Brozović

Ni ova, po mnogočemu izazovna godina nije uspjela usidriti Krčka jedra. Točno nakon posljednjeg otkucaja dvanaestog sata sa zvonika krčke Katedrale, Krčka su jedra zajedrila po 24. put, još jednom brojnim gostima i ljubiteljima mora i maritimne baštine predstavljajući bogatu povijest i tradiciju grada Krka.

Centralnu regatu tradicijskih plovila na jedra pratio je i niz drugih tematskih sadržaja: radionice mornarskih vještina, domonstracije veslanja i jedrenja; izložbe i eko-etno sajam, promenadni nastupi Gradske glazbe Krk; noćni ples barki uz svjetlosnu i glazbeno-poetsku pratnju; neizostavni vatromet…

Brojne zaljubljenike u more oduševila je i veličanstvena tradicijska brodica – bragoc imenom Paolina kojeg su Krčani 2018. godine obnovili u namjeri daljnjeg očuvanja i revitalizacije pomorske, brodograđevne i ribarske baštine, nakon što su prethodno uredili dva najtipičnija krčka i kvarnerska plovila – pasaru Bodulku i guca Bodula.

Grad Krk živio je, živi i živjet će i dalje od mora, s morem i za more, čemu svjedoči i Plav, najstariji jedriličarski klub na istočnojadranskoj obali kojem je iznova pripala čast da uz podršku Turističke zajednice Grada Krka, Grada Krka, Turističke zajednice Kvarnera, Primorsko-goranska županije i Vecle d.o.o., preuzme organizaciju ove trodnevne revije tradicijskih plovila.

Ovogodišnji program Krčkih jedara bio je dijelom projekta Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine, koji se sufinancira sredstvima europskih fonda za regionalni razvoj, i to iz Programa suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska.

Foto priču sa 24. Krčkih jedara donosimo u nastavku.

 

error: Content is protected !!