Mališani, jeste li spremni? U Krk stiže sveti Nikola i Čarobna Svarogova šuma!

Galerija Decumanus će postati Čarobna Svarogova šuma, a sveti Nikola 5. prosinca i osobno stiže u Krk i to – brodom!

Ni ove godine sveti Nikola neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 27. studenog i traje sve do 06. prosinca.

Galerija Decumanus tako će iznova, između 27. studenog i 05. prosinca, postati pošta svetog Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić ostavi poruku s ispisanom ili nacrtanom željom. No, osim što će postati svečeva pošta, galeriju će ove godine obuzeti i prava zimska atmosfera, kreirajući scenografiju za izložbu Čarobna Svarogova šuma jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika, ilustratora i autora Zdenka Bašića. Mističan šareni svijet uhvaćen u njegovim raskošnim ilustracija motiviran je danas gotovo zaboravljenim elementima hrvatske narodne predaje.

Svi mališani koji ne stignu do sandučića svoje će pisamce svetom Nikoli moći predati osobno, jer 05. prosinca, u 17.00 sati, milosrdni svetac i njegova raspoložena pratnja brodom pristaju u Krčku luku gdje će ih dočekati glasna povorka krčkih limenjaka. Program se, u 17.30 sati, u polukupoli kod Velikog parka (ispod koprivića), nastavlja predstavom Avanture svetog Nikole, tijekom koje će najpoznatiji svjetski putnik s okupljenima podijeliti svoja brojna iskustva i uvijek zanimljive dogodovštine.

Druženja sa svetim Nikolom, uz neizostavnu podjelu poklon-paketa, nastavljaju se već 06. prosinca, i to najprije u sklopu veselih školskih i vrtićkih priredbi, dok će između 15.00 i 18.00 sati, u polukupoli kod Velikog parka (ispod koprivića), na red da mu se povjere doći i oni najmlađi.

Kao i dosad, događanja koja se priređuju svetom Nikoli u čast, usklopu manifestacije Advent u Krku, priređuje Centar za kulturu Grada Krka.

Foto i izvor: Srđan Hulak/Grad Krk

Program:

27. studenog – 05. prosinca 2022.

Galerija Decumanus

Pošta sv. Nikole

27. studenog – 24. prosinca 2022.

Galerija Decumanus

Čarobna Svarogova šuma, izložba zaboravljenih starohrvatskih priča i ilustracija Zdenka Bašića

Radno vrijeme galerije: pon. – pet., 10.00 – 12.00; 17.00 – 19.00

05. prosinca 2022., 17.00

Krčka riva

Doček sv. Nikole

Uz nastup Gradske glazbe Krk

05. prosinca 2022., 17.30

Polukupola kod Velikog parka (ispod koprivića)

Predstava za djecu Avanture sv. Nikole, Kazalište Šareni svijet

06. prosinca 2022., 08.30 – 12.30

DV Katarina Frankopan Krk/Vrh i OŠ Fran Krsto Frankopan Krk/Vrh

Druženja sa sv. Nikolom i podjela-poklon paketa školarcima

06. prosinca 2022., 15.00 – 18.00

Polukupola kod Velikog parka (ispod koprivića)

Podjela poklon-paketa mališanima od jedne do sedam godina koji nisu obuhvaćeni podjelom poklon-paketa u školama. Pokloni se preuzimaju uz obavezno predočenje pozivnice koja će biti poslana na adresu na kojoj je dijete prijavljeno.

error: Content is protected !!