Malinska Spring Break fest: jazz, sajam i Fritaja od 1. Maja

U subotu i nedjelju Malinska će nuditi ponešto za svakoga – od biciklijade, šetnji i radionica, do glazbe, eno i gastro gušta

Ispraćaj travnja te doček svibnja, Malinska će obilježiti nizom prigodnih aktivnosti te prigodnim zabavno – gastro programom:

Subota, 30.04.2022, trg Malinska

09:00 Krk Bike Romantic Story

U 9:00 sati na malinskarskom trgu očekuje nas nastavak serijala biciklijada Krk Bike Story, a ovog vikenda radi se o romantičnoj vožnji između Malinske, Dobrinja i Omišlja. U sklopu biciklijade predviđene su brojne degustacije otočkih specijaliteta na raznim lokacijama, kao i upoznavanje sa prirodnim i kulturnim znamenitostima otoka Krka.

16:00 Morski eko fest

Atraktivan zabavno – edukativni program sa ekološkom tematikom. Program uključuje nekoliko tematski uređenih zona, a kroz igru, radionice i tematske igre vrši se edukacija i svijest o očuvanju prirode.

17:00 Upoznajmo Dubašnicu

Vođena šetnja nordijskog hodanja na relaciji Malinska trg-Rajska cesta-Kijac-Rajska cesta- Malinska trg. Staza je lagana duljine 8,5 km a prilagođena je svim dobnim skupinama. Štapovi za hodanje osigurani su od strane organizatora.

20:00 Vedran Ružić Trio + Gin&Jazz o’clock

UNESCO je proglasio 30. travnja Međunarodnim danom jazza. Time se želi okupiti međunarodnu zajednicu širom svijeta kako bi se doznalo više o umjetnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te naglasilo njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.

Međunarodni dan jazza u Malinskoj obilježiti će Vedran Ružić Trio pod vodstvom Vedrana Ružića, poznatog glazbenika , slikara i kompozitora,  te dobitnika glazbene nagrade „Porin“.

Svi ljubitelji jazza moći će uživati u koncertu uz  u Gin&Jazz o’clock – posebnoj ponudi u  restoranu The Kitchen.

Nedjelja, 30.04.2022, trg Malinska

09:00 -15:00 Sajam domaćih proizvoda

U suradnji sa udrugom „Progres Krk“ na trgu će biti ponuda ekološki proizvedene hrane i suvenira.

10:00 – 13:00 Fritaja od 1. Maja

Tradicionalno jelo otoka Krka – omlet sa divljim šparogama očekuje gurmane u restoranu The Kitchen, a za dobru zabavu pobrinut će se „Coffee Shop Acoustic“ trio. Svi posjetitelji imat će priliku upoznati se i sa osnovama jedrenja  i mornarskih vještina u izvedbi JK Malinska.

error: Content is protected !!