Kuća dubašljanske baštine: Otvorenje izložbe i promocija zbirke “Brodarica” Margarete Peršić

Imersivna, multimedijalna izložba Brodarica, bazirana je na istoimenoj knjizi, oslikanoj pjesničkoj zbirci sačinjenoj od impresija i uspomena na jedno otočko ljeto

U Kući dubašljanske baštine u Bogovićima 14. srpnja u 20:30 sati održat će se otvorenje izložbe i promocija istoimene zbirke Margarete Peršić “Brodarica”.

Umjetnica i pedagoginja iz Zagreba, već se preko 30 godina bavi umjetnošću, izradom lutaka, scenografija, ilustriranjem, pripovijedanjem, režiranjem i izvođenjem predstava. Dosada je imala 39 samostalnih i sudjelovala na 90 grupnih izložbi.

“Imersivna, multimedijalna izložba Brodarica, bazirana je na istoimenoj knjizi, oslikanoj pjesničkoj zbirci sačinjenoj od impresija i uspomena na jedno otočko ljeto. Autorsko djelo izlazi iz klasičnog formata knjige u prostor galerije: stihovi su pretočeni na ispisana jedra, a ilustracije na slike na platnu i minijature uokvirene brodskim oknima. Oslobađajuće stvaralaštvo kistom i stihom, Margaretu Peršić vodi na put samospoznaje na kojem otkriva jednostavnost, intimnost, razumijevanje prirodnih procesa i ljepotu nesavršenosti”, stoji u katalogu.

Izložba ostaje otvorena do 9.8.2023. godine.

error: Content is protected !!