Hello Spring: Obilježite Praznik rada zabavnim i aktivnim vikendom u Baški

Prvomajski vikend u Baški donosi raznolika događanja u kojima će moći uživati i odrasli i djeca

Zabavni večernji koncert, škola brdskog biciklizma za djecu i obiteljska biciklijada te edukativna interpretacijska šetnja zaigurno će zadovoljiti sve afinitete te osigurati odličnu zabavu. Krenimo redom:

Petak, 29.04. u 21:00
Koncert: Boris Štok/Palada

Za savršen uvod u prvomajski vikend pobrinut će se popularni riječki glazbenik Boris Štok, nekadašnji frontman grupe Quasarr, sa svojim pratećim bendom kojeg čine: Matko Basara (klavijature), Davor Krmpotić (saksofon), Nikola Mesarek (bas gitara), Dino Šimonović (bubanj), Darko Terlević (gitara) i Jelena Fabijan (back vokal). Inovativni kantautor mnogima je poznat kroz grupe Quasarr i Manofon, ali i solo karijeru koja je započela krajem 2016. Dobitnik je nagrade Porin 2019. godine, za najbolji album alternativne glazbe “Ispod kože” te nominiran 2021. godine za svoj drugi samostalni album “Uvijek dio mene”. Uz moćne rifove bez zadrške, diskoidan groove koji neodoljivo podsjeća na britanske 80te i jedinstven glas, dobra atmosfera na koncertu je zagarantirana.

Subota, 30.04. u 10:00
Mala škola MTB-a i obiteljska biciklijada/Sportski centar Zablaće (pored nogometnog igrališta NK „Vihor“)

Biciklizam je jedan od najboljih oblika vježbanja. Čini nas jačima i energičnijima, ima mnoštvo zdravstvenih benefita i – odličan je način zabave. Zaljubljenici u adrenalinsku vožnju okupit će se u Baški 7. i 8. svibnja na Krk Bike Adrenaline Storyju, vikendu stvorenom za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova. Kako bi ljubav prema brdskom biciklizmu prenijeli i na najmlađe, ovoga vikenda na rasporedu je Mala škola MTB-a. Kroz dvosatnu školu brdskog biciklizma, djeca će imati mogućnost upoznati se s osnovama MTB-a te prelaziti poligone i prepreke, uz nadzor i pomoć članova BBK Team-a Rodeo. Cilj školice je razviti osnovne vještine potrebne za vožnju po planinama i šumskim putevima. Naučit će se sigurnoj vožnji, koju opremu moraju imati i kako se zaštititi od ozljeda, a potom će na poligonu imati priliku i pokazati svoje vještine na biciklu, ali i vidjeti vještine iskusnih vozača.

Po završetku edukativnog programa, organizirana je obiteljska biciklijada biciklističkom stazom uz Velu Riku, za djecu i roditelje.

Sudjelovanje je besplatno za sve sudionike, osigurana je okrijepa za sve polaznike, a prijave i dodatne informacije dostupne su u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817. Zaštitne kacige su obavezne!

Nedjelja, 01.05. u 11:30
Interpretacijska šetnja “Baška – hod kroz vrijeme”

Pridružite se interpretacijskoj šetnji koja će vam, na zabavan i interaktivan način otkriti ljepote, znamenitosti i povijest Baške. Jednosatnu poučnu šetnju vodit će Maja Polić, licencirana turistička vodičkinja. Posjetitelji će imati priliku proći kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, otkriti našu kulturu i tradiciju te saznati o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im obična šetnja ne bi omogućila.

Šetnja počinje u 11:30 sati, kod spomenika ispred Heritage Hotela Forza. Vođenje je besplatno za sve sudionike, na hrvatskom i engleskom jeziku, a prijave i dodatne informacije dostupne su u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114, na e-mail info@visitbaska.hr ili telefon +385 (0)51 856 817.

error: Content is protected !!