Malinska će staru godinu ispratiti plivanjem u hladnom moru. Pridružite se i vi!

Stručnjaci i plivači tvrde da plivanje u hladnoj vodi ili moru podiže imunitet i nivo endorfina u organizimu, potiče cirkulaciju. smanjuje stres i općenito pogoduje općem zdravlju tijela i uma

Silvestrovo u Malinskoj ove će godine biti obilježeno na doista poseban način. U skladu sa svjetskim trendovima i brojnim dobrobitima cjelogodišnjeg kupanja u moru, Malinskari i njihovi gosti 31. prosinca u 11 sati hrabro će zaplivati u moru koje ovih dana mjeri tek 10-ak Celzijevih stupnjeva.

Plivat će se na plaži Rupa, a sve odvažne kupače očekuje i prigodna topla okrijepa u caffe baru Kapo u kojem će zajedno ispratiti prvih 12 sati posljednjeg dana 2021. godine.

Trend cjelogodišnjeg kupanja u (hladnoj) vodi ili moru uzima sve više maha diljem svijeta, a stručnjaci i plivači tvrde da takva praksa podiže imunitet, potiče cirkulaciju, podiže nivo endorfina u organizimu, smanjuje stres i općenito pogoduje općem zdravlju tijela i uma. Za one koji to još nisu isprobali – silvestarsko kupanje u Malinskoj odlična je prilika za početak!

Samo tjedan ranije, u hladnom moru okupala se i grupa hrabrih Krčana koji već godinama na Badnjak igraju picigin na Dražici. Kako je bilo, možete provjeriti OVDJE.

Za ljubitelje glazbe, u četvrtak, 30.12.2021. u 18:30 sati održat će se i tradicionalni božićno – novogodišnji koncert u župnoj crkvi sv. Apolinara u Bogovićima. Tradicionalne adventske napjeve izvest će Lora Pavletić (mezzosopran), Kristian Marušić (tenor), te Nada Matošević Orešković (klavir).

Vidimo se u Malinskoj!

error: Content is protected !!