FOTO/VIDEO Hrabri Krčani i po kiši održali tradiciju: Badnjak, podne, picigin!

“Ma, čak je i bolje kad je malo hladnije”, kažu momci, koji su se u moru zadržali dobrih pola sata

Opatija ima svoje kukale, u Splitu se kupanjem na Bačvicama ulazi u novu godinu, a u Krku tradicija nalaže – picigin na Badnjak, ma kakvo vrijeme i ma kakve temperature (mora) bile!

Ima možda već i cijelo desetljeće da hrabri kupači na Krku ne pitaju za godišnje doba, a posljednjih godina taj je entuzijazam zahvatio i čitavu grupu momaka, mahom bivših sportaša, koji se svakoga Badnjaka točno u podne okupe na plaži Dražica pa nazdrave staroj i novoj godini, zaslade se fritama i domaćim zalogajima, a zatim – zaigraju picigin. Iznimka nije bila ni ova godina, iako temperature od “mršavih” 10-ak stupnjeva u moru i zraku slučajnim prolaznicima nisu baš djelovale primamljivo za kupanje, pogotovo u kombinaciji s kišom i neumoljivom južinom.

“Ma, čak je i bolje kad je malo hladnije”, kažu momci, koji su se u moru zadržali dobrih pola sata. Ima među njima onih koji već godinama redovito plivaju kroz čitavu zimu poput Klaudija Šamanića, ali i onih koji se uključe tek na tradicionalno badnje kupanje.

Inače, osim Krka i Klimna, novu tradiciju ispraćaja stare godine uz zimsko plivanje ove je godine započela i Malinska. U petak, 31.12.2021. u 11:00 sati na plaži Rupa po prvi put u Malinskoj održat će se silvestarsko kupanje u moru.

“Dokazano je da cjelogodišnje kupanje u moru pogoduje općem tjelesnom zdravlju, stoga pozivamo sve dovoljno hrabre kupače da nam se pridruže i zabave. Sve kupače očekuje prigodna topla okrijepa u Caffe baru „Kapo“ u kojem ćemo zajedno ispratiti prvih 12 sati 2021. godine”, kažu iz Turističke zajednice Malinska-Dubašnica.

Tradicionalni Badnji Picigin U Krku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!