Krk: Mladić iz BiH završio u zatvoru zbog prijetnje, sankcioniran i noćni “pjevač” koji nije štedio ni policiju

Riječ je istraživanju nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je oko 1,30 sati vikom i galamom, kao i glasnim pjevanjem uznemiravao ostale goste hotela

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Sumnjiči se da je tijekom jučerašnjeg dana, kao i proteklih nekoliko dana, u Krku višekratno pozivao telefonom 42-godišnjeg državljanina  Bosne i Hercegovine te mu slao poruke  pri tome mu uputivši ozbiljne prijetnje.

Uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon kojega je 28-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osim navedenog, krčka policija provela je  kriminalističko istraživanje zbog narušavanja javnog reda i mira koje je noćas evidentirano u jednom od hotela u gradu Krku. Riječ je istraživanju nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je oko 1,30 sati vikom i galamom, kao i glasnim pjevanjem uznemiravao ostale goste hotela.

Po dolasku policije, 52-godišnjak je u vidno alkoholiziranom stanju odbio policijskim službenicima dati na uvid osobnu iskaznicu, a odbio je i alkotestiranje. Uz to je ometao njihovo postupanje, vrijeđajući ih i omalovažavajući, kao i prijeteći.

Prilikom uhićenja, u hotelskoj sobi u kojoj je 52-godišnjak boravio pronađen je rezani duhan u količini od oko 280,80 grama bez obveznih markica Ministarstva financija.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika će biti podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakonom o osobnoj iskaznici i Zakonom o trošarinama. Poradi pronađenog duhana podnosi se i obavijest Carinskoj upravi Rijeka za postupanje iz njihove nadležnosti.

error: Content is protected !!