Krk Family Bike Story: Travanj donosi dvije biciklističke ture s brojnim iznenađenjima

U nastavku ove obiteljske priče, svi biciklisti postaju i istraživači. Naime, pomoću karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu duž označenu stazu, kreću u avanturu pod nazivom Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana

Turističke zajednice otoka Krka, Grada Krka i Općine Punat pozivaju na vikend poslasticu – Krk Family Bike Story – interaktivan doživljaj na dva kotača za čitavu obitelj. Tijekom dva dana, 16. i 17. travnja 2022. godine, uz vođene biciklističke ture, upoznajte gastronomiju i povijest otoka Krka te krenite u potragu za blagom knezova Krčkih Frankopana.

Prvog dana, u subotu, 16. travnja, Krk Bike Family Story donosi vođenu kružnu biciklističku turu koja će sudionicima približiti povijesna i gastronomska bogatstva otoka Krka. Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka, preko Lakmartina i Kornića, do Punta te se ponovo vraća u Krk. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za cijelu obitelj.

Drugog dana, u nedjelju, 17. travnja, uz MTB Family Treasure Hunt slijedi prava avantura za čitavu obitelj. Sudionici voze duž označenu stazu te uz pomoć karte traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga obitelji Frankopan. Za sve sudionike osigurane su i nagrade, a one posebno bogate očekuju prva tri tima koja pronađu blago.

Glavne nagrade Potrage za blagom knezova Krčkih Frankopana:

1. nagrada: poklon-bon (voucher) za posjet Podvodnom gusarskom parku u Puntu za četiri osobe.

Sponzori: Turistička zajednica Općine Punat i Podvodni gusarski park Punat.

Podvodni park smješten je u Puntu (na plaži Punta Debij). Park pruža jedinstven doživljaj koji objedinjuje razgledavanje podmorja s blagom i hranjenje riba. Podvodna šetnja traje 20-tak minuta, a prilagođena je djeci i odraslima. Sam poklon-bon moći će se realizirati tijekom mjeseca lipnja, srpnja ili kolovoza uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici Općine Punat, i to putem e-maila: info@tzpunat.hr, profila na društvenim mrežama ili pozivom na broj: 051 854 860.

2. nagrada: poklon-bon (voucher) za obiteljsku vožnju polupodmornicom za četiri osobe.

Sponzori: Turistička zajednica Grada Krka i Marlin tours.

Vožnja polupodmornicom prava je brodska avantura prilagođena odraslima i djeci svih uzrasta, što znači da je užitak zagarantiran. Doživite svijet riba i morskih stvorenja ispod površine, dok na palubi iskusite opuštajuću vožnju uz predivne krajolike. Poklon bon bit će uručen na licu mjesta.

3. nagrada: ulaznice za Aquarium Terrarium Krk i Tropski akvarij Krk za 4 osobe.

Sponzor: Turistička zajednica Grada Krka i Turistička agencija Šiloturist.

Aquarium Terrarium Krk prostire se na 380 kvadratnih metara atraktivnog prostora unutar gradskih zidina, a sadrži: jadranske ribe, egzotične gmazove te izložbu jadranskih školjaka i rakova. Tropski akvarij Krk prvi je takav akvarij u Hrvatskoj koji pruža jedinstveni doživljaj morskog i slatkovodnog svijeta tropskih krajeva. Bogatstvo i raznovrsnost tropskih riba upotpunjeni su zbirkom školjaka i puževa tropskih krajeva. Ulaznice će biti uručene na licu mjesta.

Cijena po osobi za sudjelovanje na biciklističkim turama iznosi 70,00 kuna za jedan, odnosno 100,00 kuna za dva dana, dok djeca do 13 godina kotizaciju ne plaćaju. Biciklističke ture traju po šest sati.

Program Krk Family Bike Story:

– petak, 15. travnja

Lokacija okupljanja: Krčka riva, kod Sunčanog sata

17.00 – 19.00, prijave sudionika; mogućnost najma i testiranja bicikala

– subota, 16. travnja: Krk Bike Family Story

Lokacija okupljanja: Krčka riva, kod Sunčanog sata

08.30 – 09.30, prijave sudionika; mogućnost najma i testiranja bicikala

09.30 – 10.00, informiranje i upoznavanje s turom

10.00 – 15.00, start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture

Tijek ture Krk Bike Family Story:

Nakon starta i kratke vožnje kroz krčku starogradsku jezgru, vožnja se nastavlja šetalištem Dražica do Hotela Koralj. Nakon napuštanja panorame Krka, cestom se ide do označene biciklističke staze br. 8 koja Putovima zlatnih kapi vodi kroz maslinike i uz suhozide, odnosno tipičan otočni krajolik. Zatim se kreće makadamskim putom koji prati zahtjevniji uspon do pitoresknog Lakmartina gdje se organizira prva pauza i posjet OPG-u Magriž poznatom po proizvodnji sira specifične arome. Nakon degustacije domaćih proizvoda, vožnja se nastavlja maslinicima do glavne ceste i priključka na laganu biciklističku stazu koja, uz more, vodi do Punta, jednog od najvećih otočnih nautičkih središta. S obzirom na to da je Punat poznat i po maslinarstvu, bit će prilike za okrjepom i kušanjem krčkog tekućeg zlata – maslinovog ulja. Najmlađe će se, potom, okupiti u igri Potraga za blagom knezova Krčkih Frankopana, a koja podrazumijeva kreativnu potragu za skrivenim blagom uz vodstvo i upute vodiča. Put, zatim, vodi natrag prema Krku, i to uz more gdje se priključuje na biciklističku stazu br. 6 i skreće prema poluotoku Prniba, savršenom mjestu za malenu kružnu turu i uživanje u opuštenoj vožnji makadamskim putovima i borovoj šumi. Zatim slijedi povratak cestom u grad Krk gdje će se svi sudionici nagraditi okrijepom i odmorom u ugostiteljskom objektu Volsonis (Vela placa) u kojem se nalazi i vrijedan arheološki lokalitet koji oslikava tri tisućljetnu povijest grada Krka.

– nedjelja, 17. travnja: MTB Family Treasure Hunt

Lokacija okupljanja: Krčka riva, kod Sunčanog sata

09.00 – 09.30, prijave sudionika

09.30 – 10.00, informiranje i upoznavanje s turom te podjela karata vezanih uz Potragu za blagom knezova Krčkih Frankopana

10.00 – 15.30, start i predviđeno vrijeme završetka potrage za blagom uz  proglašenje pobjednika

Tijek ture MTB Family Treasure Hunt:

U nastavku ove obiteljske priče, svi biciklisti postaju i istraživači. Naime, pomoću karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu duž označenu stazu, kreću u avanturu pod nazivom Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana. Timovi će tako na početku dobiti karte, a na točno određenim kontrolnim točkama čekat će ih tzv. čuvari blaga – vodiči koji im putem zadaju zagonetke i zadatke, tematski vezane uz kulturu i povijest otoka i obitelji Frankopan. Odgovori i rješenja u konačnici dovode do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za blagom, zabava je zagarantirana, a tri najbolja tima očekuju i vrijedne nagrade!

Sve informacije o prijavama, uvjetima i drugim važnim informacijama dostupne su na službenim stranicama TZO Punat i TZG Krk.

Izvor i foto: Grad Krk/TZO Punat
error: Content is protected !!