Rekordni Prvomajski vikend i na području Općine Omišalj

Brojne goste na području Omišlja i Njivica dočekao je bogat proljetni program

Prvomajski produženi vikend donio je odlične turističke rezultate na području Općine Omišalj, čime su se Omišalj i Njivice pokazale kao jedno od najpopularnijih otočnih destinacija i za vrijeme proljetnog produženog vikenda. U periodu od 28.4. do 1.5.2023. ukupno je ostvareno 2.708 dolazaka i rekordnih 11.026 noćenja.

“U usporedbi s 2022. godinom kada je na području boravilo 2.040 posjetioca i ostvareno je 8.273 noćenja, vidljiv je znatan porast u statističkim podacima, a ako podatke uspoređujemo sa predpandemijskom 2019. godinom kada je ukupno ostvareno 2.842 dolaska i 10.157 noćenja sa zadovoljstvom možemo potvrditi odlične rezultate u 2023. godini”, ističe Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.

Najveći broj noćenja ostvaren je u kampovima, njih 5.911, dok je u hotelima zabilježeno 4.056 noćenja, a u objektima u domaćinstvu 741 noćenja. I ove godine područje Omišlja i Njivica za svoj proljetni odmor birali su mahom gosti iz susjednih zemalja: Slovenije (1.131.), Austrije (430), Poljske (415), Njemačke (357)  ali i Italije, Mađarske, Češke i Slovačke.

Brojne goste na području Omišlja i Njivica dočekao je i bogat proljetni program „Festivala proljeća“.  Uz atraktivne i novouređene photo pointove, u subotu 29. svibnja organiziran je izložbeno-prodajni sajam cvijeća, u 13.00 sati počela je podjela maneštre restorana Rivice a u poslijepodnevnim satima održane su radionice filcanja vune, radionica ljekovitog bilja otoka Krka te radionica izrade oblika od balona i  face painting.

Zanimljiva interpretacijska šetnja pod nazivom „Vremenski stroj” održana je također u subotu, u jutarnjim satima, a sudionici šetnje prošli su kroz dijelove Omišlja, Pesje, Mirine Fulfinum i Fortičine. Kružna ruta obuhvatila je bogatu povijest ovoga kraja, koja kroz brojna arheološka nalazišta svjedoči stoljetnoj ljubavi čovjeka prema ovom komadiću otočnog raja.

Bogatog sadržaja na području smještajnih kompleksa nije falilo pa su tako za sve posjetioce i goste na području Aminess resorta 30.4. organizirali „Prvomajsku feštu“ u novootvorenom restoranu Grill Gardenu, uz odličnu ponudu organizirane su obiteljske igre u pikadu, odbojci i badmintonu.

Od četvrtka 28.04. pa do ponedjeljka 1.5. na području Kampa Omišalj održao se niz cjelodnevnih program – tradicionalna podjela prvomajskog gulaša pretvorila se u kulinarsko natjecanje, čime su svi sudionici doprinijeli stvaranju što ukusnijeg gulaša za sve posjetioce kampa.

Za one najmlađe, održan je pool party i natjecanje u pravljenju slatkih palačinki, a bogat prvomajski program zaključen je radionicom Art&Wine.

error: Content is protected !!