Krk: ​Povjerovala u lažnu poruku pa ostala bez 4000 eura

Nakon što je kontaktirala člana obitelji shvatila je da je s lažnom osobom komunicirala i da je prevarena te materijalno oštećena za četiri tisuće eura

Krčka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje prijevare kojom je oštećena 71-godišnja hrvatska državljanka.

Naime, oštećena je jučer zaprimila poruku putem mobitela u kojoj se nepoznata osoba predstavljala njezinim članom obitelji te je dovela u zabludu i od nje zatražila uplatu novca.

Ne sumnjajući u lažnu komunikaciju putem mobilne aplikacije na zamolbu te osobe je uplatila novac na bankovni račun u inozemstvu bez da je s članom obitelji provjerila navedeno. Nakon što je kontaktirala člana obitelji shvatila je da je s lažnom osobom komunicirala i da je prevarena te materijalno oštećena za četiri tisuće eura.

U cilju spriječavanja ove vrste kaznenih djela upozoravamo građane da uvijek provjere istinitost zaprimljenih poruka koje sadržavaju poveznice na druge mrežne stranice, a osobito ako je riječ o uplati novca i dijeljenju osobnih i bankovnih podataka.

error: Content is protected !!