Ručne bombe, detonatori, streljivo, mine… Građani s Krka, iz Rijeke, Opatije i Gorskog kotara predali gomilu oružja

“Molimo građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji. Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada”

U sklopu provedbe akcije „Manje oružja, manje tragedija” u proteklih nekoliko dana građani su policiji dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva. Tako su građani s područja Gorskog kotara, otoka Krka, Rijeke i Opatije predali šest ručnih bombi, četiri detonatora za ručnu bombu i 204 komada različitog streljiva. Uz navedeno je evidentiran i pronalazak dvije minobacačke mine zaostale iz II. svjetskog rata.  Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuta prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja, manje tragedija” u okviru koje je omogućena predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija”, kažu iz policije.

“Molimo građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji. Posebno molimo da se takva sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi. Osim toga pozivamo da se takva sredstva ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu građani prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se ta sredstva nalaze doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka, koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno se osigurava i anonimnost dojave građana”, ističu iz PU.

Detaljne informacije o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

error: Content is protected !!