Prevara na Krku: Obećao mu rješavanje upisa nekretnine pa se domogao 56.820 eura

Iskoristio je dob oštećenoga i njegovu neupućenost u propise RH, budući da je upis nekretnine riješen redovnim pravnim putem

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare.

Policija ga osnovano sumnjiči da je 78-godišnjeg državljanina Švicarske, doveo i održavao u zabludu da će mu ishoditi upis vlasništva kuće na području otoka Krka. Pri tome je iskoristio dob oštećenoga i njegovu neupućenost u propise RH, budući da je upis nekretnine riješen redovnim pravnim putem.

Naime, osumnjičeni je navodno riješavao upis postojeće zabilježbe na nekretnini iako za to nije bio ovlašten već je postupajući s prijevarnom namjerom u vremenu od studenoga 2022. do veljače 2023. godine od oštećenoga primio 56.820 eura. Novac je preuzeo za obavljanje različitih radnji koje navodno treba obaviti kod nadležnih tijela te tako stekao protupravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!