Krkom operiraju prevaranti? “Unajme apartman, pansion, automobil… a onda nestanu”

“Zasad znamo za četiri slučaja u kojima su ljudima ostali dužni – u Malinskoj, Krku i Staroj Baški. Uspjeli smo se međusobno povezati i sve što sada želimo jest upozoriti ljude da znaju s kim imaju posla i da budu na oprezu”

Više čitatelja Bodulija.neta posljednjih nam se dana obratilo u pokušaju da se zaustavi trojac koji, kako tvrde, već mjesecima operira na otoku Krku. Prema riječima naših čitatelja (podaci poznati redakciji, op.a.), navodni prevaranti unajmljuju apartmane, pansione pa i automobile – a zatim nestaju i vlasnicima ostaju dužni, ponekad i tisuće eura.

“Riječ je o bračnom paru u sedmom desetljeću života te njihovom sinu starosti oko 50 godina, a priča je uvijek ista: obitelj djeluje ugledno, profinjeno, pristojno i vrlo uvjerljivo objašnjava da je upravo prodala nekretninu na otoku te čekaju isplatu, zbog čega im je potreban smještaj na nekoliko tjedana. U prvi mah sve djeluje u redu, a zatim krenu priče – do te mjere da smo im čak posuđivali novac jer su nam ispričali da su se iznenada našli u nezavidnoj situaciji”, priča nam čitateljica. Koji tjedan kasnije postaje jasno da svoj novac više neće vidjeti, kao ni problematičnu obitelj.

“Zasad znamo za četiri slučaja u kojima su ljudima ostali dužni – u Malinskoj, Krku i Staroj Baški. Uspjeli smo se međusobno povezati i sve što sada želimo jest upozoriti ljude da znaju s kim imaju posla i da budu na oprezu. Teško nam je vjerovati da su nas tako uspjeli obmanuti, ali kad smo mi već tako prošli, ne moraju i drugi”, ističe naša čitateljica. Kako kaže, riječ je o ljudima koji imaju redovna mjesečna primanja pa nije sigurna što se krije u pozadini priče, stoga je za pomoć i savjet kontaktirala i policiju i socijalnu skrb. Potom se skupa s ostalima obratila medijima u nadi da će ovim putem upozoriti otočane, a najavljuje i formalnu prijavu nadležnim institucijama.

Inače, u listopadu je krčka policija provela kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjičilo za počinjenje kaznenog djela prijevare. Utvrđeno kako je osumnjičenik u nekoliko navrata tijekom ožujka i travnja ove godine iznajmljivao osobna vozila u vlasništvu pravne osobe s Krka za dnevno korištenje, no, unatoč potpisanim ugovorima nije platio za najam istih. Tako je vlasnike oštetio za oko 1000 eura te zaradio kaznenu prijavu.

Naši sugovornici tvrde da je riječ upravo o članu problematične trojke.

“U pansionu u Staroj Baški ostali su dužni na tisuće eura, a tu je i prevara s automobilom. Ne znamo drugog načina kako im stati na kraj do li obavijestiti javnost da se čuvaju M.K. (73), M.K. (76). i njihovog sina S.K. (49) kako ne bi prošli isto kao mi. Upravo su prije par dana napustili posljednji smještaj i ovih dana vjerojatno traže novu žrtvu”, upozoravaju naši čitatelji.

Iz PU primorsko-goranske na naš su upit istaknuli da zasad nemaju službenih prijava o nizu prevara koje spominju naši čitatelji.

“Građani koji su oštećeni na taj način, a to do sada nisu prijavili mogu se obratiti u Policijsku postaju Krk ili u najbližu policijsku postaju te podnijeti odgovarajuću prijavu”, napomenuli su iz policije.

error: Content is protected !!