Krčkim školarcima zahvala za sudjelovanje u frankopanskim kvizovima, pričaonicama i radionicama

“Zato smo odlučili svakoj školi darovati simboličan poklon koji će vas podsjećati na naše Frankopane i na to da heroji imaju svoj kraj, ali priče o njima – ne!”

Iz Primorsko-goranske županije stigla je zahvala svim učenicima koji su posljednjih mjeseci sudjelovali u frankopanskim kvizovima, pričaonicama i radionicama.

Sonja Šišić, pročelnica Upravnoga odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ posljednjih je dana obišla sve uključene škole, uključujući i OŠ Fran Krsto Frankopan Krk, i predstavnicima predala simboličan poklon, kao i riječi zahvale:

“Zahvaljujemo se svim učenicima osnovnih škola koji su sudjelovali u kvizu znanja “F kao Frankopan” Maria Kovača te u kreativnim radionicama Margarete Peršić, aktivnostima kroz koje smo obnovili i osvježili znanje o kulturno-povijesnoj baštini svoga kraja. Također, zahvaljujemo se i nastavnom osoblju škola na pomoći i provedbi ove zabavno-poučne priče u sklopu velikoga projekta Primorsko-goranska županija Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“.

Rezultati učenika pokazuju sustavan i kvalitetan rad, što neosporno dokazuje visok postotak točnosti prilikom rješavanja zadataka iz kviza te prekrasna djela nastala u radionicama, a inspirirana frankopanskim pričama.

Nažalost, trenutna situacija vezana uz bolest COVID-19 pogodila je cijeli svijet pa tako i nas i prisilila nas da u nekim školama kvizove i radionice organiziramo online. Zahvaljujemo svima koji su svoju nastavu prilagodili takvom načinu komuniciranja i sve odradili.

S obzirom da nisu dopuštena veća okupljanja, nažalost nismo u mogućnosti održati zajedničku završnu svečanost i na jednom mjestu pokazati sve prekrasne radove učenika i saznati ukupnoga pobjednika kviza.

Zato smo odlučili svakoj školi darovati simboličan poklon koji će vas podsjećati na naše Frankopane i na to da heroji imaju svoj kraj, ali priče o njima – ne!”

error: Content is protected !!