FOTO/VIDEO Najljepše planinarske staze Krka: Stoljetni mrgari, moderne Kapi i pogled od milijun dolara

Osim vizura za pamćenje, na Ljubimeru će vas dočekati i mrgari, ali i nešto novijeg datuma. Riječ je o Kapima, umjetničkoj instalaciji koja je prošle godine helikopterima postavljena na ovo inspirativno mjesto

Osim vizura za pamćenje, na Ljubimeru će vas dočekati i mrgari – jedinstvene starinske kamene strukture, ali nešto novijeg datuma. Riječ je o Kapima, umjetničkoj instalaciji

Na samom kraju bašćanske Vele plaže, na korak od pijeska po kojemu je Baška najpoznatija, započinje jedna od mnogih pješačkih staza po kojima je ovaj kraj drag šetačima, planinarima i, općenito, ljubiteljima prirode.

Okrenete li se unatrag, Vela plaža pozvat će vas da se vratite, a ispred sebe imat ćete dobro označeni put koji će prvim dijelom prolaziti kroz rijetku šumu. Na ovom dijelu, sa sigurne udaljenosti promatrat će vas povremeno i koje stado ovaca, no vrlo brzo uspon će postati ozbiljniji, a šumu će zamijeniti kamen. Najozbiljniji dio uspona traje tek oko jedan kilometar, no prateći zelene oznake na tlu pritom se prolazi uspon od gotovo 200 metara. Staza je srednje zahtjevnosti, no mjestimično je strmija i nije namjenjena mališanima.

One koji se izbore s usponom i kamenjem koje se povremeno odranja pod nogama, dočekat će spektakularan pogled od milijun dolara: s jedne strane prelijepa Baška, s druge Prvić i velebitski vrhovi u daljini.

Osim vizura za pamćenje, na Ljubimeru će vas dočekati i mrgari – jedinstvene starinske kamene strukture, ali i nešto novijeg datuma. Riječ je o Kapima, umjetničkoj instalaciji koja je prošle godine, u sklopu programa Lungomare Art, Rijeka 2020. helikopterima postavljena na ovo inspirativno mjesto.

error: Content is protected !!