Krčki most zatvoren za I. skupinu vozila, DHMZ zbog jake bure izdao narančasto upozorenje

I na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila)

Jaka bura radi probleme u prometu na širem području Kvarnera. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Prema podacima DHMZ-a, u ponedjeljak u večernjim satima na Krčkom mostu izmjereni su udari bure od 115 km/h.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za područje Kvarnera i Kvarnerića, s posebnom napomenom za pomorce:

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”.

error: Content is protected !!