Testirane samo hitnoće: Krk bez novozaraženih, u PGŽ-u 11 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti, liječenih u regionalnom COVID-centru KBC-u Rijeka sa prebivalištem u PGŽ-u

Danas je u PGŽ-u 11 novooboljelih, a 342 osobe su ozdravile, čime se broj aktivnih slučajeva smanjio za 332 osobe na 4008.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana u hitnoći laboratorijski obrađeno 537 uzoraka briseva, što čini udio od 2.04% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

10 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, te 1 sa liburnijskog područja.

Po 4 osobe pripadaju skupini radno aktivne populacije i onoj starijoj od 65 godina, a 3 pripadaju mlađim skupinama stanovništva.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 7 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 158. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 13 pacijenta.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti, liječenih u regionalnom COVID-centru KBC-u Rijeka sa prebivalištem u PGŽ. Tako je ukupno tijekom 4 epidemijskog vala u PGŽ preminulo 158 ljudi od COVID-19 bolesti od čega je njih 37 bilo cijepljeno.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je u PGŽ-u, zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, nešto viši u odnosu na jučer i iznosi 3.94%.

error: Content is protected !!