Konoba na koju uvijek možete računati: Malinskarska Bracera proslavila 20 godina uspješnog rada

Čestitke i lijepe želje za budućnost obitelji Šabalja je uputio i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, koji je ovom prilikom rekao i veliko “hvala” za izuzetan angažman na očuvanju nematerijalne kulturne baštine ovoga kraja

Konoba Bracera u Malinskoj ove godine slavi punih 20 godina postojanja. Tim povodom ovoga petka obitelj Šabalja organizirala je proslavu ove značajne poduzetničke obljetnice uz brojne drage goste, prijatelje i partnere. Čestitke, pohvale i priznanja ovoj vrijednoj malinskarskoj obitelji uputili su i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, direktor TZO Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni te predsjednik Obrtničke komore PGŽ-a Dalibor Kratohvil.

“Ovo je priča o rastu i razvoju obiteljskog turizma kroz desetljeća. Jedna tradicionalna ribarska i poljoprivredna obitelj iz mjesta Porat prihvatila je priliku uključenja u turističku ponudu u samim začecima razvoja turizma na prostoru Općine Malinska – Dubašnica. Konoba „Bracera“ u Malinskoj dio je ugostiteljske ponude obitelji Šabalja uz vinski bar/kavanu „Bracera“ i gourmet hotel „Villa Margaret“. Na neki način konoba „Bracera“ je „podignula jedra“ novog unapređenja ugostiteljske ponude obitelji Šabalja”, objasnili su vlasnici, prisjećajući se početaka, sada već davne 2002. godine:

“U početku skromna ponuda soba s doručkom s vremenom je unaprijeđena u pansion u domaćinstvu. U pansionu se nudila riba iz dnevnog ulova i povrće iz vrta. Višak ribe se prodavao na ribarnici. Međutim cijena ribe na slobodnom tržištu doživljava oscilacije, vršna sezona potražnje i vršna sezona ulova često nisu usklađene pa su i rizici poslovanja veći. Iskustvo govori da su najbolje prodana riba i najbolje prodano povrće ono koje se prodaje „na tanjuru“. Tako se rodila ideja o pokretanju konobe „Bracera“ u Malinskoj. Plasmanom vlastitih proizvoda i ulova u pansionu i u konobi umanjuje se rizik poslovanja koji prati ribarstvo i poljoprivredu. Ugostiteljska ponuda na ovakav način dobiva na kvaliteti a zadovoljan gost je konačno i smisao našeg poslovanja”, kaže obitelj Šabalja.

“Ovakav koncept nošen „punim jedrima“ „Bracere“ pokazao je potpunu opravdanost i doveo do našeg najvećeg napretka u obiteljskoj tradiciji spoja ribarstva, poljoprivrede i turizma. Na mjestu pansiona u Portu izgradili smo moderan gourmet hotel „Villa Margaret“. U hotelu nastavljamo davno započetu poslovnu filozofiju korištenja povrća iz vlastitog uzgoja i ribe iz vlastitog ulova u ponudi visoko vrijedne gourmet gastronomije. Hotel nosi oznaku 4 zvjezdice, opremljen je sadržajnim, modernim wellnessom. U poslu sudjeluje cijela obitelj, od djeda i bake do unuka. Prate nas naši vjerni djelatnici s kojima dijelimo uspjehe ali i teške trenutke. Veliku krizu turističkog sektora u 2020. i 2021. uspjeli smo prevladati upravo zahvaljujući našem timskom duhu, konceptu poslovanja i vjernim gostima koji prepoznaju naš trud, iznova se vraćaju i dovode nam nove goste”, kažu Šabalje, a to potvrđuju i djelatnici. Mnogi od njih već godinama rade u Braceri, a posebno valja istaknuti Božidara Kuštera, Varaždinca koji je dio stalne postave Bracere od prvog dana – već punih 20 godina!

Čestitke i lijepe želje za budućnost obitelji Šabalja je uputio i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, koji je ovom prilikom rekao i veliko “hvala” obitelji koja nije samo bitan poduzetnički, gastronomski i turistički kotačić Malinske, već je i izuzetno angažirana na očuvanju nematerijalne kulturne baštine ovoga kraja. U vremenima kad Malinska vodi žestoku borbu sa zaustavljanjem daljnje apartmanizacije, dok se stari običaji nerijetko zatiru, to je vrijednost koja nema cijenu, ističe Kraljić. Upravo dio očuvane tradicije lijepo se vidi u uređenju same konobe, a kako običaji još uvijek žive moglo se čuti, vidjeti i doživjeti i na samoj proslavi.

Zahvale i priznanja za predan rad i izniman doprinos zajednici obitelji Šabalja uručili su i direktor TZO Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni te predsjednik Obrtničke komore PGŽ-a Dalibor Kratohvil, uz želje da Bracera još dugo, dugo mirno brodi poduzetničkim vodama.

“Bracera je brod napravljen za podnošenje najvećih tereta, za plovidbu po najnemirnijem moru. To je brod na kojega uvijek možete računati”, zaključili su članovi obitelji Šabalja.

error: Content is protected !!