Experience Crikvenica (Health & Outdoor): Vikend rekreacije za sve generacije

Pred nama je Obiteljski vikend rekreacije koji će ponuditi mnoštvo sportskih događanja na Trgu Stjepana Radića i Veloj Paladi

CRIKVENICA Čim dođete na Rivijeru Crikvenicu, nakratko zastanite i duboko udahnite. Osjetit ćete vječni puls života rivijere koja će postati dio vaših najljepših uspomena, u kojem god razdoblju u godini dođete.

Ovdje sva godišnja doba imaju svoje čari. Proljeće nam donosi mirise i okuse na gastronomskim i sjajnu atmosferu na sportsko-rekreativnim događanjima. Jedno od takvih događanja jest i Experience Crikvenica (Health & Outdoor), projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice koji je povezao zdravlje, aktivnosti na otvorenome, gastronomiju i druženje svih generacija.

Centar Crikvenice ovoga će vikenda postati oaza rekreacije i sporta za sve uzraste. Posjetite Obiteljski vikend rekreacije (21. i 22. svibnja) i budite dio “velikog poligona” na otvorenome koji nam donosi rekreaciju, druženje, zabavu i zdravo natjecateljsko druženje pod budnim iskusnih trenera i animatora.

Trg Stjepana Radića će oba dana vikenda, od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati, biti ispunjen atraktivnim spravama na napuhavanje. Posjetitelje očekuje Ninja poligon u dužini 15 metara s mnoštvo sadržaja na kojemu će, vjerujemo, najviše uživati najmlađi sudionici. Oni malo stariji uživat će u 200 m2 velikom odbojkaškom igralištu, poligonu za vožnju romobilom i 150 m2 velikom polju za “živi” nogomet. Pažnju posjetitelja zasigurno će privući i košarkaški poligon te poligoni za kolutove i pikado. Cijeli program praćen je vodstvom devetero animatora koji će, uz organizaciju zanimljivih igara, provoditi i natjecanja među sudionicima.

Svega koji korak od Trga, na Veloj paladi, očekuje vas još zanimljivog sadržaja. Želite provjeriti svoju izdržljivost ili jednostavno odraditi trening na otvorenome? Nema problema! Subotu i nedjelju od 9 do 12 sati te od 17 do 20 sati profesionalni fitness treneri vodit će različite aktivnosti za sve dobne uzraste. Posebno ističemo natjecanje u guranju “saonica”, gdje je cilj u 70 sekundi izgurati što više metara, obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima i popularni test izdržljivosti u “farmer walku”. Osim organiziranih natjecanja provodit će se vježbe mobilnosti i stezanja, pokazne aktivnosti poput tehnike mrtvog dizanja i rada s girijama te različiti testovi kondicije. Subotu popodne organizirano je obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od pet minuta, gdje je cilj odveslati što više metara. Članovi obitelji izmjenjuju se prema vlastitoj želji, a broj natjecatelja je neograničen, stoga su svi dobrodošli! Popodnevni termin u nedjelju rezerviran je za timska natjecanja sportaša i rekreativaca na poligonu kondicijske izdržljivosti koji uključuje Assault Bike i “saonice” s utezima, a cilj je u jednoj minuti izgubiti što više kalorija na biciklima, odnosno preći što više metara na “saonicama”. Pobjednik je onaj tim koji ima najveći ukupni zbroj kalorija i metara. Neovisno o natjecanjima, svim posjetiteljima oba dana je omogućeno korištenje rekvizita i sprava te provedba testiranja. Osobama s invaliditetom ili tegobama kralježnice, ramena i vrata bit će upućeni posebni savjeti te omogućeno korištenje rekvizita uz stručni nadzor. Subotu ujutro sudionici će uživati i u ponudi besplatnih zdravih smoothiea.

Cjelokupni program Obiteljskog dana rekreacije, oba dana, potpuno je besplatan.

Kako bi vaš doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene će ustanove Thalassotherapia Crikvenica i Terme Selce, imati posebnu ponudu tretmana i usluga. Thalassotherapia organizira besplatno sudjelovanje u grupnim vježbama disanja – svake subote u svibnju od 8 do 9 sati u Parku medicinske rehabilitacije. U slučaju lošeg vremena, vježbe se održavaju u dvorani “Panorama” koja se nalazi u neposrednoj blizini parka. Uvjet za sudjelovanje je posjedovanje COVID-19 potvrde. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne.
Terme Selce vrše besplatnu body analizu uz obaveznu prijavu i dogovor oko termina (broj mjesta ograničen) na info@terme-selce.hr.

Naši vrsni kuhari u odabranim restoranima pobrinut će se za vaše gastronomsko putovanje kako biste uživali u zdravim menijima po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150 kuna ili pet sljedova do 250 kuna. Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri Crikvenici jesu: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia.

error: Content is protected !!