Prijave u tijeku: Edukacija za certificiranje interpretatora baštine na otoku Krku

Prvenstvo prijave imaju licencirani turistički vodiči, no ukoliko bude slobodnih mjesta, edukacija je dostupna i svima koji osobno predstavljaju baštinu posjetiteljima: muzejskim vodičima, tradicijskim obrtnicima, članovima neprofitnih organizacija, destinacijskom menadžmentu.

Turističke zajednice s otoka Krka zajednički organiziraju edukaciju za interpretatore baštine. Ova petodnevna radionica namijenjena je licenciranim turističkim vodičima, a prednost imaju turistički vodiči sa prebivalištem na otoku Krku.

Foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

“Ukoliko ste licencirani turistički vodič i želite nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine, te pasivne posjetitelje pretvoriti u aktivne sudionike, pozivamo Vas da se prijavite na Edukaciju za certificiranje interpretatora baštine na otoku Krku. Edukacija se održava u zajedničkoj organizaciji svih turističkih zajednica s otoka Krka”, stoji u pozivu krčkih TZ-ova.

Prvi dio edukacije održat će se od 21.05. do 23.05.2021. (petak – nedjelja) od 9:00 do 18:00 sati, a drugi dio edukacije na rasporedu je od 28.05. do 29.05.2021. godine (petak-subota) od 9:00 do 18:00 sati.

Edukacija će se održati u Velikoj vijećnica grada Krka, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca na stranicama otočkih turističkih zajednica najkasnije do 18.05.2021. do 11:00 sati. Maksimalni broj polaznika je 16.

Edukacija uključuje:
• 40 sati vježbi i radionica
• Priručnik
• Potvrdu o sudjelovanju u edukaciji
• Certifikat izdan od Interpret Europe, nakon uspješno završenog zadatka.

Cijena obaveznog jednogodišnjeg učlanjenja u Interpret Europe iznosi 40,00 €, te navedeni trošak sudionici edukacije snose sami, dok protuvrijednost tečaja od 1.500,00 kn po polazniku financiraju organizatori.

Prvenstvo prijave imaju licencirani turistički vodiči, no ukoliko bude slobodnih mjesta, edukacija je dostupna i svima koji osobno predstavljaju baštinu posjetiteljima: muzejskim vodičima, tradicijskim obrtnicima, članovima neprofitnih organizacija, destinacijskom menadžmentu. Ovaj tečaj ne nadomješta licencu za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima, već nudi dodatna znanja i vještine. Preporučuje se osobama koje već imaju iskustva s vođenjem posjetitelja.

Po završetku edukacije, od polaznika se očekuje kreiranje barem jedne nove interpretacijske ture za svaku destinaciju / turističku zajednicu s otoka Krka. Polaznici, prema prijavnom obrascu, imaju pravo izraziti interes za dvije turističke zajednice, čija će dostupnost ovisiti o brzini popunjavanja mjesta, a po završetku tečaja, u dogovoru s jednom od turističkih zajednica, obvezuju se na održavanje dvije interpretacijske ture u njihovom vodstvu, u periodu od 01.07. do 30.09.2021. godine.

Online obrazac za prijavu nalazi se OVDJE, a više informacija dostupno je na web stranici TZO Malinska – Dubašnica – https://www.visitmalinska.com/interpret-europe-edukacija-za-certificiranje-interpretatora-bastine-na-otoku-krku/ ili u TZ-u Grada Krka na adresi Vela Placa 1., +385 (0)51 221 414, tz@tz-krk.hr.

error: Content is protected !!