Kod Omišlja sinoć spašene tri maloljetne osobe iz gumenjaka

Službenici Lučke kapetanije Rijeka pronašli su gumenjak s tri maloljetne osobe sinoć u 23:45, nedaleko od otočića Sv. Marko

Službenici Lučke kapetanije Rijeka kasno sinoć brzim djelovanjem pronašli su i spasili tri maloljetne osobe iz plutajućeg gumenjaka na moru kod Omišlja, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetoj potražno-spasilačkoj akciji koja je kasno sinoć, 17. lipnja, koordinirana s Lučkom kapetanijom Rijeka prema tri maloljetne osobe na gumenjaku u krčkom arhipelagu.

MRCC Rijeka za akciju traganja i spašavanja angažirala je službenike Lučke kapetanije Rijeka po zaprimljenom pozivu s mobilnog uređaja jedne od tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u gumenjaku, bez pogonskog stroja i bez svjetlosne signalizacije, dok su nošeni vjetrom i morskom strujom plutali morem uz sjeverozapadnu stranu otoka Krka.

Službenici Lučke kapetanije Rijeka pronašli su gumenjak s tri maloljetne osobe sinoć u 23:45, nedaleko od otočića Sv. Marko.

Svih troje spašenih državljani su Republike Hrvatske i pronađeni su u dobrom tjelesnom stanju te su prekrcani na spasilački brod Vid LK-a Rijeka, kojim su prevezeni u Kraljevicu gdje su ih dočekali njihovi roditelji, čime je ova spasilačka akcija uspješno okončana.

error: Content is protected !!