FOTO “Arije pod zvijezdama” na krčkoj rivi kao savršen početak 66. Ljetnih priredbi i Krk Music Festa

Krčka se riva pokazala sjajnom pozornicom, a more, jedra i zvjezdano nebo odličnom scenografijom. U konačnici, velik broj slušatelja koji su uživali u programu potvrdio je ono što su organizatori već znali: ovo je manifestacija koja se savršeno uklapa u krčki ambijent i “zove” na reprizu

Nakon sjajnog starta Food Truck Festivala, spektakularnim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije “Arije pod zvijezdama”, ovog petka u gradu Krku svečano su otvorene 66. Ljetne priredbe i atraktivna manifestacija Krk Music Fest.

Na pozornici smještenoj na krčkoj rivi, pod vedrim otočnim nebom, publika je mogla uživati u nekim od najpoznatijih arija u izvedbi orkestra HRT-a, solista Filipa Filipovića i Darije Auguštan, a sve pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovića. Bila je to ponešto drugačija glazbena trpeza u odnosu na zabavne note uobičajene za turističku sezonu, no ako je itko i sumnjao da se klasična glazba neće dobro uklopiti među pune ljetne terase – sinoć su sve sumnje otklonjene. Krčka se riva pokazala sjajnom pozornicom, a more, jedra i zvjezdano nebo odličnom scenografijom. U konačnici, velik broj slušatelja koji su uživali u programu potvrdio je ono što su organizatori već znali: ovo je manifestacija koja se savršeno uklapa u krčki ambijent i “zove” na reprizu.

Nakon arija pod zvijezdama, na rasporedu Krk Music Festa već večeras, u subotu 18. lipnja od 22,  je koncert Massima. No čitav će Krk ovoga vikenda biti u znaku glazbe. Nastup folklornog društva Poljica, Gradska glazba Krk i Koncert udruge Muzika u koracima također su na programu, dok u nedjelju stiže  Nera Stipičević u pratnji ansambla,Francuska glazbena priča – Voilà à la Travershe”, zatim Folklorno društvo Vrh te Hoodooleen – umjetnik čije autentične i snažne interpretacije uspoređuju s cijenjenim glazbenicima, od Nicka Cavea preko Eltona Johna do Olivera i Cohena.

U nastavku programa u ponedjeljak će na krčkoj rivi koncert održati i Mia Dimšić, a u utorak je na rasporedu The Croatian Pink Floyd Show.

Cijeli program dostupan je OVDJE, a dio sinoćnje atmosfere prenosimo u fotogaleriji.

Simfonijski Orkestar Hrvatske Radiotelevizije: Arije Pod Zvijezdama

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!