NZZJZ PGŽ: Na Kampusu dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a

Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti

Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente, a 15. veljače 2023. godine održat će se i dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a.

Iako je akcija cijepljenja namijenjena svim zainteresiranim studentima, s obzirom na to da se cjepivo protiv HPV-a prima u 3 doze, posebno se pozivaju studenti koji su u prosincu primili prvu dozu cjepiva da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi na vrijeme primili i drugu dozu.

Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 – 19:00 sati, studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti.

Studenti koji primaju 2. dozu cjepiva bit će pozvani  na cijepljenje 3. dozom u lipnju, a obavijest o idućem terminu svi studenti dobit će pri dolasku na cijepljenje u sklopu dana otvorenih vrata, odnosno 15.02.2023. te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.

Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a link za prijavu i više informacija o cijepljenju protiv HPV-a moguće je pronaći ovdje. Prijave se primaju do 14. veljače 2023. godine.

error: Content is protected !!