Knjigovođa osumnjičena da je tvrtku s Krka oštetila za više od 88 tisuća kuna

68-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je tijekom 2015. godine kao knjigovođa tvrtke u stečaju s područja otoka Krka, s računa tvrtke neovlašteno na svoj bankovni račun isplatila iznos od 84.378,00 kuna iako je znala da će time tvrtku dodatno oštetiti. Također je i 2016. godine, lažirajući razlog uplate kao i u prethodnom slučaju, uplatila iznos od još 3.750,00 kuna, čime je tvrtku u stečaju  oštetila u ukupnom iznosu od 88.128,00 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 68-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

error: Content is protected !!