Vikend u prometu: 128 prekršaja i 26 nesreća, u Puntu zaustavljen pijani Slovenac

Slovencu zaustavljenom za volanom Audija na području Punta predložena je kazna od 390 eura i zabrana upravljanja vozilom na mjesec dana

Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 128 prometnih prekršaja.

Od tog broja 19 je prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 13 odnosi na nepropisno korištenje mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježeno je pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,  dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom, jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom te 70 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 200 km/h evidentirana je 14. travnja oko 13 sati u na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Volkswagen, zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 0,61 g/kg izmjerena je 15. travnja oko 1,52 sati 30-godišnjem slovenskom državljaninu vozaču osobnog vozila marke Audi, slovenskih registracijskih oznaka, na području Punta na otoku Krku. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 390 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je 11 osoba lakše, a jedna je teže ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!