Krčki navijači pripremaju izložbu: Ovdje igra Hrvatska!

Postavom će biti obuhvaćen i dres s prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije odigrane u Zagrebu, 17. listopada 1990. godine, protiv nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država

Udruga navijača NK Rijeka Plavo bijeli otok i kolekcionar Mišel Budimilić, uz organizacijsku podršku Centra za kulturu Grada Krka, između 11. i 25. studenog 2022. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, priređuju izložbu Ovdje igra Hrvatska! koja tematizira nastupe hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskim nogometnim prvenstvima. Izložba predstavlja svojevrsnu uvertiru u nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se, u studenom i prosincu, igrati u Kataru.

Na izložbi će biti predstavljene mnoge nogometne memorabilije iz privatne kolekcije Mišela Budimilića, a one podrazumijevaju dresove Hrvatske nogometne reprezentacije, kopačke pojedinih igrača, lopte te razne druge predmete vezane uz nastupe hrvatskih nogometaša na svjetskim prvenstvima. Pored toga, postavom će biti obuhvaćen i dres s prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije odigrane u Zagrebu, 17. listopada 1990. godine, protiv nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Ulaz je slobodan, a izložba će se moći razgledati od ponedjeljka do subote u jutarnjem terminu, između 10.00 i 13.00 sati, te utorkom, petkom i subotom popodne, između 16.00 i 19.00 sati. Povodom otvorenja izložbe, u petak, 11. studenog, galerija će za sve zainteresirane posjetitelje na raspolaganju biti od 10.00 do 19.00 sati.

Udruga navijača NK Rijeka Plavo bijeli otok osnovana je 2017. godine te se uz osnovnu zadaću okupljanja navijača NK Rijeka bavi i brojnim drugim društvenim i humanitarnim aktivnostima. Udruga je posebno ponosna na manifestaciju Oluja na Kvarneru u sklopu koje se, uoči dana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Krčkom mostu priređuje velika bakljada, u spomen na 222 pala hrvatska branitelja s područja Primorsko-goranske županije. Od svog osnutka, Udruga je posvećena i izrađivanju murala diljem otoka, od kojih je posljednji izrađen upravo u gradu Krku, a motiviran je 30. obljetnicom Bitke za Vukovar.

error: Content is protected !!