Jedinstvena Olive touch priča u Malinskoj spaja masline i wellness za tijelo – ali i nepce

“Ideja nam je bila ponuditi našim gostima u posezoni nešto drugačiju turističku ponudu, uključiti ih u naše aktivnosti, kako bi doživjeli starinski način života na otoku i isprobali vrhunsko maslinovo ulje”, kaže nam Branko Jud, alfa i omega OPG-a Utla

Masline, more, vrhunska hrana i pravo opuštanje u otočnom stilu: gastro-wellness-edukativna Olive touch priča nastavlja se i ove godine, na zadovoljstvo mnogih koji su upravo Malinsku odabrali kao svoju jesensku destinaciju.

“Ove jeseni prepustite se osjetilima i uživajte u blagodatima masline. Posjetite dubašljanske maslinike iz kojih potječe maslinovo ulje vrhunske kvalitete sa višegodišnjim zlatnim odličjima s najprestižnijih izložbi maslinovih ulja na svijetu, te jedinim maslinovim uljem s područja Kvarnera koje je uvršteno u Flos Olei, vodič kroz 500 najboljih maslinovih ulja na svijetu”, ističu iz Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica, koja je skupa s OPG-om Utla olive oil inicijator i organizator ove jedinstvene turističke ponude.

“U sklopu Olive toucha očekuje vas berba maslina tradicionalnim metodama, degustacija maslinovog ulja, kao i ostalih otočkih specijaliteta. Doživjet ćete prošlost i način života lokalnih stanovnika uz interpretacijsku šetnju i posjet kulturnim znamenitostima, uživati u romantičnim paketima i gastronomskim užitcima lokalnih hotela visoke kategorije, a sve uz wellness programe temeljene na proizvodima od maslina”, kažu iz TZ-a.

Zvuči dobro? Niste u krivu, i jest dobro.

“Olive touch je startao prije tri godine. Ideja nam je bila ponuditi našim gostima u posezoni nešto drugačiju turističku ponudu, uključiti ih u naše aktivnosti, kako bi doživjeli starinski način života na otoku i isprobali vrhunsko maslinovo ulje”, kaže nam Branko Jud, alfa i omega OPG-a Utla, iz kojeg dolaze neka od najboljih svjetskih maslinovih ulja. Branko je ne tako davno dnevni posao “od 8 do 4” zamijenio full-time radom s maslinama kojima sada posvećuje svu svoju pažnju, uz podršku obitelji ali i lokalnih hotelijera i turističke zajednice.

Vrlo brzo pokazalo se da se trud isplati, jer kao što su i masline pažnju vratile odličnim urodom, tako su i gosti vrlo brzo prepoznali kvalitetu Olive toucha. Ove godine u sklopu programa čeka ih razgledavanje Kuće dubašljanske baštine u Bogovićima, posjet Bogovskom tošu – najvećem tradicionalnom mlinu za preradu maslina u Dubašnici, zatim degustacije domaćih rakija, slastica, sira i maslinovog ulja, kao i upoznavanje sa samim korijenima Dubašnice. I naravno, nezaobilazno iskustvo – branje maslina na starinski način.

“Očekujemo još jednu odličnu, vrlo moguće i rekordnu sezonu s odličnom berbom i, vjerujem, vrhunskim maslinovim uljem. Našim gostima ćemo u samom masliniku pokazati kako su naši stari brali masline, dobit će i sami priliku okušati se u tome, a zatim i isprobati naša ulja. Naučit ćemo ih kako prepoznati vrhunsko ulje i kako ga degustirati”, kaže Branko. Za Olive touchom svake godine vlada velik interes, to više što ovo iskustvo prati i specijalna gastro i wellness ponuda u hotelima Riva, Pinia, Vila Rova, Villa Margaret te u Hotelu Malin.

Dok se čeka da uljare ovih dana otvore svoja vrata pa da ponovo poteče “zeleno zlato”, Olive touch posezoni na području Malinske daje sasvim novi smisao – uz prirodne ljepote koje jesen u Dubašnici već tradicionalno nudi, to je pravi wellness za tijelo, um i sva osjetila.

Sve detalje Olive toucha možete pronaći OVDJE.

error: Content is protected !!