Počinju radovi na sanaciji Krčkog mosta, vozit će se jednim trakom sve do lipnja 2022. godine

“Ulaskom u zimski period, a zbog potreba za izvođenjem kompleksnih radova u tehnološki propisanim uvjetima, radi postizanja projektirane kvalitete radovi se neće prekidati i izvodit će se sve preostale faze do ciljanog završetka svih radova 05.06.2022. godine”, obavještava HAC.

U ponedjeljak, 04. listopada nakon turističke sezone nastavljaju se radovi sanacije Krčkog mosta te započinje 3. od 4 faze sanacije kolničke ploče mosta.

Tijekom izvođenja radova bit će postavljena dugotrajna privremena regulacija prometa na način da će za promet biti zatvoren prometni trak u jednom smjeru, a promet će se voditi drugim prometnim trakom uz pomoć svjetlosne prometne signalizacije – semafora, a u slučaju potrebe, u vrijeme pojačanog prometa, promet će se regulirati i ručno.

“Ističemo da je riječ o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja. Radovi su sveobuhvatnog karaktera, uključuju cijeli pomost, odnosno kompletnu obnovu konstrukcije kolničke ploče, hidroizolacije, asfalta, energetksih kanala, instalacija, pješačke staze, odvodnje i ograda mosta (zaštitna odbojna i pješačka)”, ističu iz HAC-a.

Treća faza radova se odnosi na sanaciju polovine kolničke ploče iznad malog luka, zbog čega će za promet biti zatvoren jedan prometni trak iznad malog luka, dok će se promet voditi naizmjenice drugim prometnim trakom. Na treću fazu se odmah nastavlja posljednja 4. faza, koja se sastoji u svim navedenim zahvatima na preostalom dijelu malog luka, ujedno i cijelog mosta. Ulaskom u zimski period, a zbog potreba za izvođenjem kompleksnih radova u tehnološki propisanim uvjetima, radi postizanja projektirane kvalitete radovi se neće prekidati i izvodit će se sve preostale faze do ciljanog završetka svih radova 05.06.2022. godine, obavještava HAC.

“Mole se svi korisnici da poštuju regulaciju u zoni radova i pozivaju na strpljenje prilikom prometovanja u otežanim uvjetima. Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i na web stranici Hrvatskih autocesta d.o.o.”, kažu iz HAC-a.

error: Content is protected !!