Jedan poklon za jedan osmijeh: Prikupljanje darova za dječju bolnicu Kantrida i lokalne pedijatrije

“U akciji su sudjelovali dječji vrtići Katarina Frankopan s otoka Krka, OŠ Krk, i mnogobrojni volonteri iz Rijeke, Istre i s područja otoka Krka – i na tome smo neizmjerno zahvalni! Dok se ova akcija širila, lokalna zajednica je pokazala nevjerojatnu podršku i angažman”

U duhu humanosti i brige za najmlađe članove naše zajednice, humanitarna udruga „Mir“ Omišalj je nedavno pokrenula akciju prikupljanja poklona za dječju bolnicu Kantrida i pedijatrijske ordinacije diljem naše okolice. Rezultat ove hvalevrijedne inicijative je izvanredan – više od 1500 poklona prikupljenih s ljubavlju i brigom, spremnih da razvesele mališane koji se suočavaju s različitim izazovima zdravstvenih problema.

“U akciji su sudjelovali dječji vrtići Katarina Frankopan s otoka Krka, OŠ Krk, i mnogobrojni volonteri iz Rijeke, Istre i s područja otoka Krka – i na tome smo neizmjerno zahvalni! Dok se ova akcija širila, lokalna zajednica je pokazala nevjerojatnu podršku i angažman”, kažu organizatori i dodaju:

“Pokloni su pažljivo odabrani kako bi odgovarali različitim potrebama djece svih dobnih skupina. Od igračaka i knjiga, do plišanih igračaka i umjetničkih pribora, svaki poklon je bio namijenjen da pruži malim pacijentima trenutke radosti i ohrabrenja usred njihovog liječenja. Vidjeti djecu kako se osmjehuju i kako su uzbuđena zbog ovih poklona, to nas podsjeća na važnost zajedništva i podrške. Hvala svima koji su sudjelovali!”

Ova divna inicijativa ne samo da je donijela trenutnu radost i utjehu dječjim pacijentima, već je također istaknula snagu i ljepotu zajedničkog djelovanja u ime humanosti. Dok se pokloni raspoređuju po bolnicama i ordinacijama, njihova prisutnost podsjeća na moć malih gesti i velikog srca koje definira našu zajednicu. Humanitarna udruga „Mir“ Omišalj također je i organizirala skladištenje preostalih igračaka koje će prema potrebama bolnice i pedijatrija naknadno nadopunjavati.

„Kao odgovor na ovu uspješnu akciju, naša udruga već razmatra mogućnosti za buduće akcije i aktivnosti u našoj zajednici. Nastavljajući širiti radost i podršku, ova inicijativa ostaje svijetli primjer kako zajednički trud može stvoriti velike promjene u životima onih kojima je to najpotrebnije“, kaže Stela Musić, predsjednica H.U. „MIR“ Omišalj.

error: Content is protected !!