Za ribare koji više nisu s nama: ŠRD Omišalj održao tradicionalni Memorijal ribara i Lignjadu

U sklopu Memorijala je i ove godine održana Lignjada, u kojoj je sudjelovalo oko 35 sudionika – članova Društva, ali i gostiju iz Rijeke

Športsko ribolovno društvo Zubatac Omišalj prošloga je tjedna nastavilo dugogodišnju tradiciju odražavanjem “Memorijala ribara”, u čast ribara koji nažalost nisu više s nama. U spomen na njih, umjesto na groblje vijenac je i ove godine spušten u more, na mjestu gdje je jedan članova ŠRD Zubatac izgubio život.

Osim polaganja vijenca, u sklopu Memorijala je i ove godine održana Lignjada, u kojoj je sudjelovalo oko 35 sudionika – članova Društva, ali i gostiju iz Rijeke.

“Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i time uveličali naš “Memorijal ribara” koji tradicionalno organiziramo u čast naših ribara koji nažalost nisu više sa nama. U njihovu slavu i čast položili smo vijenac u more, a nakon svečanog dijela uputili se na Lignjadu. U prvom planu nam je kao i uvijek bilo druženje, a to smo i više no uspješno postigli”, kaže predsjednik ŠRD-a Zubatac Omišalj Hrvoje Pavačić.

Pobjedu je ove godine uvjerljivo odio Branko Toić s 1,4 kilograma ulovljenih liganja. Čestitke!

error: Content is protected !!