Žene za otok: Susret triju klubova poduzetnica na Žitnoj lađi u Karlovcu

“Povezale smo tri snažne udruge, sklopili divna poznanstva i buduća prijateljstva, osmislile zajedničke buduće aktivnosti i suradnje”

Tridesetak poduzetnica, članica Udruge žena s otoka Krka „Žene za otok“, Udruge BPW Pula i Udruge Krug Rijeka sudjelovale su na zajedničkom druženju na rijeci Kupi u subotu 10. rujna 2022. godine. Osnovni cilj bio je upoznavanje delegacije s realizacijom projekta mlade poduzetnice osnivačica Žitne Lađe –Jasmine Cvetković koja je svoju originalnu ideju zajedno sa još dvije partnerice pretvorila u glavnu turističku atrakciju Karlovca. Vratile su plovidbu na rijeku Kupu nakon stotinjak godina, izgradivši uz pomoć EU projekta vjernu repliku povijesnog drvenog broda, s kojim održavaju atraktivne turističke ture.

“Htjela sam napraviti nešto za žene. Izlet koji će ih povezati, inspirirati i motivirati da budu još bolje, da shvate da je snaga u zajedništvu i da zajedno rastu. Dobile smo puno više. Povezale smo tri snažne udruge, sklopili divna poznanstva i buduća prijateljstva, osmislile zajedničke buduće aktivnosti i suradnje. Žitna lađa kao projekt tri divne žene, postao je i kamen temeljac povezivanja tri udruge i jačanja žena tri županije”, ovom je prilikom rekla organizatorica studijskog putovanja Jovana Čutul, predsjednica udruge Žene za otok.

“Oduševljena! Toliko uspješnih žena na jednom mjestu. Tako pozitivna energija! Srdačne žene, voljne pomoći i dati savjet! Hvala na svemu! Radujem se ponovnom druženju”, dodaje Dragana Grčić Čutul, a s njome se slaže i Slađana Čolović: “Lekcije života dolaze kroz različita iskustva. Provesti dan u prekrasnoj prirodi rijeke Kupe i okolice u društvu kreativnih i poduzetnih žena, različitih ali ujedinjenih u ljubavi prema stvaranju, zajedništvu i pomicanju granica za boljitak cijelog društva, ne samo na poslovnom nego i osobnom planu, svakako je veliko iskustvo i neizmjerno bogatstvo. Posebna inspiracija bila je plovidba na Žitnoj lađi koja u sebi ima utkanu povijest i prekrasnu energiju ljudi koji su dali dio sebe da se nezamislivo ostvari- svaka čast Jasmina i Ana! Ponosna na Žene s otoka, na ‘veliko srce’ koje ne posustaje u ostvarivanju svojih snova.”

Ove 3 udruge nastavit će sa suradnjom i planiraju brojne zajedničke aktivnosti. Više o njihovim aktivnostima dostupno je na stranici udruge Žene za otok, 21.09.2022. od 17 sati u kinu Krk na rasporedu je i Island Business Women konferencija koja dovodi eminentne panelistice, novi PhotoBook udruge Žene za otok te networking i druženje.

error: Content is protected !!