Izmijenjen program Dana maslina u Puntu

Dani maslina koji su upravo u tijeku u općini Punat, zbog organizacijskih razloga protječu u nešto izmijenjenom programu

Nakon što je zbog bolesti više pjevača morao biti otkazan tradicionalni susret klapa, zbog organizacijskih problema izlagača otkazana je i najavljena prodajna izložba alata i strojeva programa Campagnola za maslinarstvo, koja se trebala održati u subotu, 7. listopada u Puntu.

Također, subotnja radionica preseljena je iz galerije Toš u Narodni dom.

Ostatak programa ostaje neizmijenjen, pa je tako petak u galeriji Toš rezerviran za radionicu „Kušanje krčkih maslinovih ulja i njihovo sljubljivanje s jelima“ pod vodstvom Marine Selak, sommelierke i senzorne analitičarke za maslinova ulja. Radionica počinje u 16 sati, a budući da je broj sudionika ograničena na 25 osoba, potrebna je prijava.

U subotu u 18 sati u Narodnom domu u Puntu održava se pak dječja radionica cijanotipije, u organizaciji Foto kluba Krk. Prijave se primaju na broj telefona 091/399 0066.

Foto klub Krk istoga dana predstavlja i međunarodnu izložbu pod nazivom “SUMMER,SEA,SUN”. Otvorenje izložbe je u 18,00 sati u galeriji Toš, a pogledati se može svakim danom od 18:00 do 20:00 sati do 14.10.2023.

Od 8.10. svi zainteresrani mogu se uključiti i u organiziranu berbu maslina u sklopu hotela Kanajt. Riječ je o posebnoj ponudi koja uz stručno upoznavanje s berbom maslina i maslinovim uljem obuhvaća i video prezentaciju i zakusku, ovisno o terminu i obilazak uljare, a na raspolaganju su i dva moguća jelovnika te vođenje na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku.

Više informacija o Danima maslina i prijavama dostupno je na mrežnim stranicama TZO Punat.

error: Content is protected !!