HGSS u svibnju dva puta intervenirao na Krku

Obje akcije završene su uspješnim spašavanjem unesrećenih

HGSS Rijeka je tijekom svibnja dva puta intervenirao na području otoka Krka. 4. svibnja oko 14 sati stigao je poziv iz Malinske,  za pomoć starijem njemačkom državljaninu koji boluje od demencije, a nakon uobičajene šetnje u jutarnjim satima nije se vratio kući. Odmah po dojavi na teren je upućeno 16 članova stanice Rijeka s 3 vozila.

“Tijekom rane faze potrage metodom ”Bike wheel” zaprimamo dojavu da je osoba pronađena kod mjesta Gabonjin od strane mještana. Povratkom u interventnu bazu i raspremanjem opreme ova akcija završava oko 17:00. U akciji su sudjelovali i članovi DVD Malinska Dubašnica”, izvijestili su iz HGSS-a.

U akciji na području između Njivica i Čižića 24. svibnja spašena je pak žena ozlijeđena u padu s bicikla.

“Poziv u pomoć zaprimamo u 14:40 preko centra 112. Saznajemo da se radi o starijoj ženskoj osobi stranog državljanstva koja se ozlijedila pri padu s bicikle. Odmah po pozivu na teren izlazi 12 članova HGSS Stanice Rijeka s 3 vozila. Nakon dolaska do unesrećene koja se nalazila na makadamskom putu, ustanovljena je sumnja na ozljedu kuka. Izvršena je imobilizacija vakum madracem, nakon koje je uslijedio transport brdskom nosiljkom UT2000 te kombi vozilom. Unesrećena je predana Hitnoj pomoći oko 16:20”, objavili su riječki HGSS-ovci.

error: Content is protected !!