Gastro knjiga “KRK 50 delicija zlatnog otoka” dobila prestižnu nagradu Simply the Best

Gastronomska ponuda jedan je od aduta krčkog gostoprimstva, a kulinarski specijaliteti protkani su kroz narodne nošnje, proslave i okupljanja, pa je kuharica izvrsna promocija tradicionalne gastronomije otoka na suvremen način, ali i vrijedan i originalan poklon

Gastro knjiga “Krk 50 delicija zlatnog otoka” dobila je nacionalnu godišnju nagradu Simply the Best u kategoriji Novi projekt u turizmu. Nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. Nagrada se dodjeljuje za 2020. godinu, a bit će uručena u Crikvenici u studenom ove godine.

Tiskanje knjige “Krk 50 delicija zlatnog otoka” pokrenula je Turistička zajednica otoka Krka, u cilju promocije zanimljivih i jedinstvenih otočnih recepata, koji su za ovu knjigu bila pripremljeni na moderan i inovativan način, zahvaljujući kreativnosti vrsnih kuhara otočnih restorana.

Knjiga je završena krajem 2019. godine, ima 112 stranica, 50 recepata i isto toliko fotografija svih pripremljenih jela. Prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik.

Autor fotografija je Valter Stojšić, urednice Majda Šale i Viviana Brkarić, a recepte su stručno obradili Dražen Lesica i Milan Nenadić. U cijelom projektu sudjelovalo je 19 ugostitelja sa otoka Krka.

“Izdavanjem ove kuharice željeli smo naglasiti važnost gastronomskog doživljaja našeg otoka. Inspirirani tradicionalnom krčkom kuhinjom i bogatstvom okusa domaćih sezonskih namirnica i prepoznatljivih jela od ovčjeg sira, maslinovog ulja, izvrsnog pršuta i janjetine, kao i izvrsnom žlahtinom i slasticama, vrsni su chefovi krčkih ugostiteljskih objekata pripremili jela na svoj kreativan način te tako dali osobni pečat i značaj ovoj knjizi.

Gastronomska ponuda jedan je od aduta krčkog gostoprimstva, a kulinarski specijaliteti protkani su kroz narodne nošnje, proslave i okupljanja, pa je kuharica izvrsna promocija tradicionalne gastronomije otoka na suvremen način, ali i vrijedan i originalan poklon sa otoka Krka.

Nagrada nam je poticaj za daljnji rad, posebice u kreiranju novih programa na temu tradicionalne gastronomije u kojoj sudjeluje sve veći broj ugostitelja sa sve bogatijom ugostiteljskom ponudom otoka Krka.” – poručuje direktorica TZ otoka Krka, mr.sc. Majda Šale.

error: Content is protected !!