Savjetnica hrvatskog predsjednika Jadranka Žarković posjetila grad Krk

Bilo je vremena da se gošći, s obzirom na njezin resor, predstavi obrazovni (nad)standard koji uživaju krčki školarci, ali i bogata scena lokalnog civilnog društva u kojoj se posebice izdvajaju udruženja posvećena promicanju različitih sportskih i kulturnih aktivnosti.

Povodom odvijanja međunarodnog natjecanja u ronjenju na dah Adriatic Depth Trophy, savjetnica predsjednika Republike Hrvatske za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković jučer je posjetila grad Krk.

Bila je to prilika da se u okviru dvosatnog protokola najprije susretne s krčkim gradonačelnikom Darijom Vasilićem, njegovim zamjenikom Čedomirom Milerom te Igorom Hrastom, inače predstavnikom udruge Centar aktivnosti Krk, kojoj je na lokalnoj razini povjerena suorganizacija natjecanja. U opuštenoj atmosferi domaćini su najprije predstavili Adriatic Depth Trophy, otkrivši brojne zanimljivosti vezane uz model organizacije i samu realizaciju natjecanja u ovo po mnogočemu izazovno doba, a bilo je vremena da se gošći, s obzirom na njezin resor, predstavi obrazovni (nad)standard koji uživaju krčki školarci, ali i bogata scena lokalnog civilnog društva u kojoj se posebice izvdajaju udruženja posvećena promicanju različitih sportskih i kulturnih aktivnosti.

Nakon prijema u gradonačelnikovom uredu, uslijedio je obilazak natjecanja koje se odvija nedaleko otočića Plavnika, što znači da je na natjecateljskom brodu posjet zaključen druženjem s roniocima i predstavnicima organizatora.

Podsjetimo, natjecanje najboljih međunarodno priznatih ronioca na dah Adriatic Depth Trophy između 05. i 12. rujna održava se na području između Krka i Cresa, u kanalu Krušija, gdje svjetska ronilačka elita roni doslovce do samog dna Kvarnerskog zaljeva. Riječ je o državnom prvenstvu u ronjenju na dah ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Srbije i Mađarske, odnosno jednoj u nizu kup utakmica za Adriatic Freediving Trophy čiji pobjednik ima najviše bodova u bazenskim i dubinskim disciplinama, a iza čije organizacije, uz brojne suradnike, stoji AIDA Hrvatska, kao jedna od najaktivnijih svjetskih AIDA asocijacija.

error: Content is protected !!