PratiPlan: Aplikacija za sudjelovanje u javnim raspravama o prostornim planovima PGŽ-a

“Riječ o funkcionalnosti koja nikada dosad nije implementirana na razini državnog ili drugih županijskih sustava, odnosno predstavlja standard kvalitete i transparentnosti usluge koja bi trebala biti dostupna svim građanima”

Geoportal Primorsko-goranske županije od nedavno je obogaćen novom aplikacijom za pregledavanje prostornih planova koji su u fazi izrade.

U suradnji s tvrtkom GDi iz Zagreba, Zavod za prostorno uređenje PGŽ-a razvio je aplikativno rješenje s prikazom prostornih planova u izradi i sustavom za automatsko slanje obavijesti o tijeku izrade prostornih planova na području gradova ili općina za koje se korisnik predbilježio.

Korištenjem ovog sustava korisniku na e-mail adresu dolaze pravovremene informacije o trenutku početka izrade nekog prostornog plana, objavi i trajanju javne rasprave, lokaciji i vremenu javnog izlaganja te mjestu na kojem je moguće ostvariti uvid u prijedlog prostornog plana.

Cilj je da se zainteresiranoj javnosti na jednostavan i transparentan način omogući dobivanje informacija o početku izrade novog, odnosno izmjene postojećeg prostornog plana kao i informacije o javnim raspravama, a osnovom čega se mogu aktivnije uključiti u oblikovanje prostora.

“Koliko je meni poznato, riječ o funkcionalnosti koja nikada dosad nije implementirana na razini državnog ili drugih županijskih sustava, odnosno predstavlja standard kvalitete i transparentnosti usluge koja bi trebala biti dostupna svim građanima”, kazao je ravnatelj Zavoda Adam Butigan.

Aplikacija »PratiPlan« dostupna je putem poveznice gisportal.pgz.hr/PGZ-PKNM.

error: Content is protected !!