Grad Krk dobio zahvalnicu PU primorsko-goranske za izuzetan doprinos, potporu i suradnju u radu

U svom obraćanju načelnik Dizdar osobito je naglasio suradnju s građanima i jedinicama lokalne samouprave

Povodom Dana policije i blagdana zaštitnika sv. Mihovila danas, 28. rujna, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci održana je svečana akademija.

Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske u prigodnom se obraćanju prisjetio trinaestorice policajaca iz ove Policijske uprave koji su poginuli tijekom Domovinskog rata te upoznao prisutne s aktivnostima kojima će se obilježiti Dan policije i blagdan sv. Mihovila.

Govoreći o okolnostima u kojima policija danas djeluje, istaknuo je: „Hrvatska policija je spremna  odgovoriti na sve izazove, isto kao što je bila i početkom devedesetih kada je bilo najpotrebnije, tako i danas ukorak s vremenom i zbivanjima.“

Izrazio je zadovoljstvo postignutim stanjem sigurnosti tijekom turističke sezone kada je na našem području boravio veliki broj gostiju. U tom razdoblju nisu zabilježena  kaznena djela koja su uznemirila javnost i osjećaj sigurnosti građana i gostiju, a čemu su, kazao je načelnik, veliki doprinos dali prvenstveno policajci granične, temeljne i prometne policije.

Također je istaknuo i djelatnike kriminalističke policije, koji su sustavnim, dobro planiranim  i provedenim aktivnostima, uspješno okončali više kriminalističkih istraživanja. Posebno je naglasio uspjehe koje su postigli u otkrivanja počinitelja provala u bankomate, po čemu je ova Policijska uprava najuspješnija u državi.

U svom obraćanju načelnik Dizdar, osobito je naglasio suradnju s građanima i jedinicama lokalne samouprave kojima je zahvalio na potpori u poboljšanju uvjeta rada i stambenog zbrinjavanja djelatnika policije te ih pozvao na nastavak međuresorne suradnje s policijom u njihovim sredinama.

Čestitajući Dan policije i blagdan sv. Mihovila gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, naglasio je značaj policije kao javne službe te zahvalio na otvorenosti i spremnosti na suradnju. Pohvalio je profesionalnost policije u obavljanju zadaća zaštite i sigurnosti građana Rijeke, ali i turista koji se zahvaljujući predanom radu policije osjećaju sigurno. Također je istaknuo da je ovo prigoda da se s ponosom prisjetimo svih poginulih  policajaca. Osvrnuvši se na zajedničke projekte rekao je kako svi koji u njima sudjeluju imaju isti cilj, a to je bolji, sigurniji i kvalitetniji život građana.

Župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, uz čestitke za Dan policije i blagdan njezinog zaštitnika Svetog Mihovila zahvalio je svim policijskim službenicima na profesionalnom i predanom djelovanju u stvaranju optimalne razine sigurnosti našeg područja. Pri tome je osobito istaknuo aktivnosti suzbijanja ilegalne migracije te dodao kako se nada da će se aktivnosti nastaviti s većim intenzitetom i u sljedećem razdoblju kada RH ulazi u Šengenski sustav. Izrazio je zadovoljstvo postignutim dosadašnjim rezultatima zahvaljujući policiji na svemu što čini za sigurnost građana te zaključio istaknuvši odličnu suradnju Policijske uprave i Županije.

U nastavku svečanosti, uručene su pohvalnice djelatnicima Policijske uprave, zahvalnice vanjskim suradnicima te spomen značke umirovljenim policijskim službenicima.

Pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje  u službi, dobili su:

KRISTIJAN BARADA

VESNA GOLOMBOŠ ERDELJAC

RENATA OŠTARIĆ

IVOR VILIĆ

JADRANA ŽILIĆ ROGIĆ

JASNA AMIDŽIĆ

ŽELJKA FAJDETIĆ

ANTONIJA FERENČAK

DAJANA PRAŠTALO

VINKO JELINIĆ

TOMISLAV PAUŠIĆ

MARNA PUGEL RELJIĆ

DIJANA ŠKARA

Zahvalnice načelnika Policijske uprave dobili su:

GRAD KRK – za izuzetan doprinos, potporu i suradnju u radu  PU primorsko-goranske,

JAVNA VATROGASNA POSTROJBA OPATIJA – za izuzetan doprinos i suradnju u poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine,

DRUŠTVO CRVENOGA KRIŽA PGŽ – za izuzetan doprinos i suradnju u radu PU primorsko-goranske te provođenje edukacije policijskih službenika o osnovama prve pomoći,

DAVOR VUKOBRAT, dr. med. spec. hitne medicine – za izuzetan doprinos i suradnju u planiranju i provedbi  osiguranja štićenih osoba,

KARLO BALENOVIĆ, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Rijeka – za izuzetan doprinos i potporu u aktivnostima policije vezanim uz strane državljane,

IVAN TOKIĆ – za izuzetan doprinos i suradnju u promoviranju djelatnosti policije  putem aplikacije TikTok,

DEA CAR  i DORIAN PRIBANIĆ – za izuzetan doprinos i suradnju u poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine.

Spomen značke, koje im je na temelju članka 8. Pravilnika o uvjetima i načinu dodjele spomen značke ili kratkog vatrenog oružja, dodijelio ministar unutarnjih poslova, uručene su umirovljenim policijskim službenicima Petru Fuzulu i Damiru Šepčiću.

Današnju svečanost svojim su nastupima uveličali učenici riječkih škola – mali recitatori iz Osnovne škole „Nikole Tesle“, Djevojački zbor i učenici Glazbene škole „Ivana Matetića Ronjogva“ te Mario Lipovšek Battifiaca.

Uz predstavnike Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, današnjoj svečanosti nazočili su i članovi obitelji poginulih policajaca i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici pravosudnih institucija, vojske, crkve, državnih i javnih službi, gospodarstva, kulturnih i obrazovnih institucija te predstavnici Policijskih uprava Ljubljana, Koper i Novo Mesto iz susjedne Slovenije.

Sutra, 29. rujna na sam Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila, na spomen obilježju ispred ove Policijske uprave bit će zapaljene svijeće i položeno cvijeće u spomen na poginule policajce, nakon čega će se i služiti sveta misa.

Na području Policijske uprave obilježavanje se nastavlja i naredni tjedan akcijom dobrovoljnog darivanja krvi te sportskim natjecanjima, dok će policijske postaje na svojim postajnim područjima Dan policije obilježiti prigodnim aktivnostima u suradnji s građanima i suradnicima.

error: Content is protected !!