Gastro event u Selcu otvorio 10. Mjesec plave ribe u Crikvenici

Veliko otvaranje moralo se odgoditi zbog kiše, ali da prvi dan bude atraktivan pobrinuo se selački Tunar koji je priredio gastro event sa specijalitetima od tune i sabljarke  

Nakon 56. Ribarskog tjedna, u Crikvenicu je stigao 10. Mjesec plave ribe, manifestacija koju je utemeljila TZ Grada Crikvenice nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom kraja. Rujanska manifestacija dio je projekta Cesta plave ribe. Predviđeno otvaranje na Trgu Stjepana Radića, koje je uključivalo cooking show poznatih kuhara (chef Dino Galvagno, chef Katy Evans, Balustrada) i dopremu tune ribarskim brodom od koje bi kuhari Jadrana pripremali tri menija, moralo se odgoditi zbog lošeg vremena.

Tako je čast da prvi zakorači u Mjesec plave ribe dobio Tunar Beach bar bistro u Selcu prvim weekend gastro eventom. Dragutin Šnajdar pripremao je pred gostima i turistima u prolazu tunu i sabljarku. Lagano prepečene servirao bi ih uz tri umaka, klasični, mango i wasabi. Turistima je najprije bilo zanimljivo vidjeti meso tune, a potom i promatrati kako se pripremaju tuna i sabljarka. Kušanje je bilo šećer na kraju. Kušači oduševljeni.

Zanimljivo će biti i dalje u Beach bar bistro Tunar u Selcu (danas i sutra, 16. do 18. rujna i 23. do 25. rujna) te u Preradovićevoj ulici u Crikvenici (16. do 18. rujna i 23. do 25. rujna). Nudit će se moderna verzija rupica, tuna burger, tartar od tune, tartar od divljeg lososa, Cezar salata sa sabljarkom, tuna steak s avokadom i mangom. U Tunaru i Preradovićevoj goste će zabavljati Baruffa, Fortunal i Coffee Shop Acoustic, klapa Kala te DJ iznenađenja.

Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Martina Škarica i Monika Neral – imena su pet sommelierki, ambasadorica kvarnerskoga vinskog podneblja, koje će se u program Mjeseca plave ribe uključiti u ekskluzivne večeri u Esplanadi i Burinu. U sommelierskim krugovima dame zovu ženskom sommelierskom reprezentacijom Kvarnera, a povezuje ih zajednička ljubav i strast prema vinu te angažman i edukacije u svijetu vina.

Tijekom rujna počastite se u restoranima i konobama na području crikveničke rivijere. U Crikvenici kreativne menije nude restoran Burin, konobe Karoca i Trabakul, restorani hotela Crikvenica, Esplanade i Stypia, Jadranova konoba Feral. U Selcu ljubitelje plave ribe čekaju restoran Kantunić te konobe Ulika i Riva. Za kombinaciju ribe i vina valja posjetiti restorane hotela Esplanade i restoran Burin u Crikvenici.

Organizator manifestacije je TZ Grada Crikvenice, suorganizatori su Jadran, Cocktail bar Balustrada, Kavana Toš, Ugostiteljski obrt Feral, Vinska kuća Pavlomir, Eko selo Selce, bistro Tunar, Drivenik Brewery, JD Val, a partneri projekta su restorani Burin i Kantunić, restorani hotela Crikvenica, Esplanade i Stypia, konobe: Feral, Karoca, Riva, Trabakul i Ulika i Kvarner Wines. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Eko Murvica, ŽLU Crikvenica, TZ Kvarnera, Kvarner Maritime Heritage i Fest.

Jazz i riba na Kotoru

Pri kraju rujna doživljaj na Kotoru: kombinacija jazza, jela od plave ribe i umjetnosti. Rib-art na Kotoru održat će se u subotu 24. rujna od 16 do 19 sati. Moći ćete uživati u jazz nastupu Damjana Grbca i kvarteta Giipuja, ponudi jela od plave ribe i likovnoj radionici Marijana Mavrića (prijave na radionicu: prijava@tzg-crikvenice.hr).

error: Content is protected !!