Krk je u posljednja 24 sata bio najkišovitiji grad u Hrvatskoj

Unatoč oborinama, dobra vijest za turiste i kupače su postojane temperature mora, koje se na području grada Krka i Malinske i dalje kreću oko ugodnih 23 Celzijeva stupnja

Nakon duge suše, veći dio otoka Krka posljednjih je dana ipak dobio dugo iščekivanu “porciju” kiše, a Krk je ujedno i grad s najvećom količinom oborina u posljednja 24 sata. Prema podacima DHMZ-a, u tom je periodu u gradu Krku palo 45 mm kiše, a približili su mu se tek Senj sa 42.4 i Zavižan sa 40 mm kiše.

Posljedice dugotrajne suše već se tjednima vide i na području Malinske-Dubašnice, koja je također u petak i subotu “predahnula” pod prvom ozbiljnijom količine nakon dužeg perioda. Nažalost, s kišom je dijelove Malinske ovog petka pogodila i jaka tuča, mjestimično i veličine lješnjaka.

Unatoč oborinama, dobra vijest za turiste i kupače su postojane temperature mora, koje se na području grada Krka i Malinske i dalje kreću oko ugodnih 23 Celzijeva stupnja, a subota je uz prolazne oborine donijela i pregršt sunca.

Prema prognozi DHMZ-a, i tijekom nedjelje na području otoka Krka očekuje se promjenjivo vrijeme, a uz sunčana razdoblja može se ponovo očekivati i prolazno grmljavinsko nevrijeme.

error: Content is protected !!