Na Krku obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanje zločina protiv čovječnosti

“Pozivamo vas da se i vi uključite u obilježavanje ovog dana. Pomozite izraditi iRemember Wall Yad Vashema. Skeniranjem koda otkrijte sudbinu neke od žrtava holokausta te njihovu priču podijelite s drugima”

Učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk obilježili su Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanje zločina protiv čovječnosti prigodnim programom u suradnji s Udrugom antifašista otoka Krka i učenicima osnovnih škola s otoka,

Maturantikrčke srednje škole pod vodstvom profesorice Gomboš Zazinović svojim su izlaganjima podsjetili na strahote holokausta, stradanja Drugog svjetskog rata, ali i na antisemitizam koji nas okružuje danas. Naučeno su na obilježavanju izložili učenici 4. GA i 4. GB razreda: Niko Božić, Stjepan Žužić, Lea Mrakovčić, Katarina Lesica, Matea Saftić, Ivana Galante, Gea Grego i Iva Lipovac. Program su izvedbom pjesme Dona, dona uveličale učenice 3. G razreda Mara Feretić, Doris Jurina, Veronika Pavlović i Šimun Karabaić iz 2. G razreda koje je pripremio profesor Marko Anić.

“Pozivamo vas da se i vi uključite u obilježavanje ovog dana. Pomozite izraditi iRemember Wall Yad Vashema. Skeniranjem koda otkrijte sudbinu neke od žrtava holokausta te njihovu priču podijelite s drugima. Neka nam njihovi prerano prekinuti životi posluže kao inspiracija i motivacija”, poručuju iz krčke srednje škole.

Foto i izvor: SŠ Hrvatski kralj Zvonimir Krk
error: Content is protected !!