[FOTO] Bljak fest, gastronomski mazohizam koji se ne propušta

Ukupno 12 zaigranih gastro ekipa pripremilo je više od 5000 bljak porcija, a što na kraju reći o ovom gastronomskom bogohuljenju? Dovoljan je da se pojelo sve – i tražilo još

Mazohizam za nepce, pravo gastronomsko bogohuljenje, nehumano spajanje nespojivog – Bljak fest u Omišlju nakon još jednog više no uspješnog izdanja ozbiljno grabi k najznačajnijoj anti-gastro manifestaciji svih vremena na našim prostorima.

Jetrica, tripice, pileće nožice i vratići, pa lude maneštre od lignji i fažola, pa crne fritule i slatka broskva… Ozbiljan je to test za one s iznimno hrabrim okusnim pupoljcima, a pokazalo se da gastronomskih avanturista u Omišlju ni ove subote nije nedostajalo. Štoviše, zbog “sumnjivih delicija” mnogi su potegnuli i s druge strane mosta, a placa u Omišlju i ovoga se puta pokazala malo “knap” za sve koji su poželjeli na svakom od štandova kušati nešto bljak.

Kuhale su redom karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, zatim Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška Dobrinj, Hoteli Njivice, Zdravko Andri – Restoran “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance i Etnografsko društvo Trzec iz Slovenije.

Ukupno 12 zaigranih gastro ekipa pripremilo je više od 5000 bljak porcija, a što na kraju reći o ovom gastronomskom bogohuljenju? Dovoljno je da se pojelo baš sve – i tražilo još.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net

Bljak Fest

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!