FOTO/VIDEO Ovaj šumski div svoje tajne skriva već 400 godina. Čeka vas iznad Čavlene

Priroda je ovdje zadivljujuća, a jesen je idealno vrijeme za posjet – pješke ili biciklom.

U potrazi za skrivenim ljepotama otoka Krka put nas ovoga puta vodi do pravog šumskog diva. Dobro označenom stazom kroz gustu šumu iznad uvale Čavlena dolazimo do proplanka kojim dominira impozantno stablo: riječ je o nekoliko stotina godina starom primjerku hrasta medunca. Tik uz njega je i jedna od brojnih krčkih lokvi, a pod njegovim granama lako je povjerovati u brojne otočne mitove i legende.

No informativna tabla uči nas da je riječ o manjem od dva impozantna primjerka i put nas dalje vodi do još većeg i još starijeg šumskog gorostasa. Ovo nevjerojatno stablo navodno je staro oko 400 godina, i kao takvo najstariji je hrast medunac na otoku, ali i šire.

Zanimljiv je podatak da u jednoj od susjednih mu lokava žive i mali vodenjaci, danas vrlo ugrožena skupina vodozemaca. Priroda je ovdje zadivljujuća, a jesen je idealno vrijeme za posjet – pješke ili biciklom. Za lakše snalaženje preporučujemo Krk Bike ili Krk Hike mobilne aplikacije koje će vas bez lutanja odvesti do ovih impresivnih šumskih divova.

error: Content is protected !!